Problemen oplossen met de configuratie van netwerkprinters of andere apparaten na installatie van het Norton-product

Dit probleem kan zich voordoen als de toegang tot uw printer door Norton Firewall wordt geblokkeerd. Start uw computer en de printer opnieuw op om dit probleem op te lossen. Configureer de Norton Firewall-instellingen om toegang tot de printer toe te staan als het probleem zich blijft voordoen.

Afhankelijk van uw besturingssysteem selecteert u een van de volgende opties:

Ik heb Windows

Deze stappen zijn voor de huidige versie van Norton-producten. Als u een oudere versie heeft of niet weet welke versie u heeft, gaat u naar Norton Update Center.

STAP 1

Uw apparaat toevoegen aan Apparaatvertrouwen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik op het tabblad Algemene instellingen, onder Netwerkinstellingen, naast Apparaatvertrouwen opConfigureren.

5. Klik op Toevoegen.

6. Voer in het venster Apparaat toevoegen de volgende informatie in voor het apparaat waarmee u geen verbinding kunt maken:

• Naam: voer ter identificatie de naam van uw netwerkprinter of andere apparaat in.

• IP- of fysiek adres: voer het IP- of MAC-adres (Media Access Control) van uw netwerkprinter of andere apparaat in.

• Vertrouwensniveau: Wijs Volledig vertrouwen toe aan het netwerkapparaat dat u niet vanaf uw computer kunt oproepen.

7. Klik op Apparaat toevoegen.

8. Klik op OK en klik vervolgens op Sluiten.

Ga naar stap 2 als het probleem nog niet is opgelost.

STAP 2

Uw netwerkvertrouwen configureren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik op het tabblad Algemene instellingen, onder Netwerkinstellingen, naast Netwerkvertrouwen opConfigureren.

5. Selecteer in het venster Netwerkvertrouwen onder Netwerkverbinding de optie Netwerk, en selecteer in de vervolgkeuzelijst Vertrouwensniveau de optie Volledig vertrouwen.

6. Klik op Toepassen en dan op OK.

7. Klik in het venster Instellingen op Sluiten.

Ik heb macOS X

STAP 1

Uw netwerk vertrouwen in Locatieherkenning

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik op de statusindicator naast Locatieherkenning om deze optie AAN te zetten.

5. Klik naast Locatieherkenning op het instellingenpictogram.

In het venster Locatieherkenning wordt de netwerklocatie weergegeven waarmee uw Mac momenteel is verbonden.

6. Selecteer Vertrouwd netwerk onder Instellingen van Verbindingen blokkeren voor huidige locatie.

Ga naar stap 2 als het probleem zich blijft voordoen.

STAP 2

Verbindingen blokkeren instellen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik naast Verbindingen blokkeren op het instellingenpictogram.

5. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Instellingen bewerken de netwerklocatie waarvoor u de toegangsinstellingen wilt configureren.

6. Selecteer het tabblad Binnenkomend . Selecteer vervolgens Alle, in volgorde van voorkeur in het vervolgkeuzemenu Weergeven.

7. Afhankelijk van de manier waarop u via uw Mac toegang heeft tot uw printer, klikt u op Andere toevoegen. Klik vervolgens op een van deze opties:

• Toepassing toevoegen

• Service toevoegen

• IP-adres toevoegen aan zone

8. Als Toepassing toevoegen is geselecteerd, doet u het volgende:

• Selecteer Toestaan als toegangsinstelling in het vervolgkeuzemenu in het venster Toepassing kiezen.

• Selecteer de printertoepassing in de lijst met toepassingen en klik op Kiezen.

Als u de printertoepassing niet in de lijst kunt vinden, klikt u op Overige en zoekt u de toepassing in de map.

9. Als Service toevoegen is geselecteerd, doet u het volgende:

• Selecteer Toestaan als toegangsinstelling in het vervolgkeuzemenu in het venster Nieuwe service.

• Selecteer naast Servicenaam in de lijst met services de service die uw printer gebruikt en klik op Kies.

Als u de service niet in de vervolgkeuzelijst kunt vinden, typt u de servicenaam in het tekstvak.

• Als uw printer toegang tot specifieke poorten vereist, klikt u op het tabblad Poorten op Toevoegen en voegt u het poortnummer toe. Selecteer vervolgens Toestaan in de toegangsinstellingen.

• Selecteer de gewenste instellingen op het tabblad Logboek maken en Meldingen.

• Klik op Opslaan.

10. Als IP-adres toevoegen aan zone is geselecteerd, doet u het volgende:

• Selecteer Eén computer in het vervolgkeuzemenu in het venster Adres bewerken.

• Voer het IP-adres van uw printer in.

Als de printer op het netwerk is aangesloten en ingeschakeld, kunt u ook op Kies klikken en het IP-adres van de printer in de lijst selecteren.

• Klik op Registratie- en meldingsinstellingen en selecteer de gewenste opties.

• Klik op Opslaan.

11. Herhaal stap 6 tot en met 10 om de printertoepassing of -service of het IP-adres ook op het tabblad Uitgaand toe te voegen.

12. Klik op Gereed.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v63987985