Meer informatie over App Advisor in Norton 360 voor Android

App Advisor beschermt u door u te waarschuwen over geïnstalleerde apps die persoonlijke informatie kunnen vrijgeven. De reputatiescan in de cloud waarschuwt u voor de geïnstalleerde apps en helpt u malware-apps te verwijderen. U kunt ook zien hoeveel persoonlijke gegevens uw apps verzamelen.

App Advisor analyseert de apps die u via Google Play heeft geïnstalleerd aan de hand van verschillende beveiligings- en privacycriteria. U krijgt vervolgens inzichten in de mogelijke risico's van deze apps. Het is raadzaam de app-inzichten zorgvuldig te lezen voordat u besluit de app te vertrouwen of van uw apparaat te verwijderen.

Deze apps worden geclassificeerd als Privacyprobleem, afhankelijk van de volgende activiteiten:

• Apps die gegevens verzamelen: verzamelen uw persoonlijke gegevens zoals gegevens van persoonlijke accounts, contactgegevens, informatie over instellingen, details van geïnstalleerde apps en locatiegegevens, en gebruiken vele gevoelige machtigingen.

• Mogelijk riskante apps: geeft een lijst weer met de apps die mogelijk geen Privacybeleid hebben en waarvoor gevoelige of onverwachte machtigingen kunnen zijn vereist.

• Malware-apps: Vermeldt de apps die uw privacy of beveiliging in gevaar kunnen brengen en die zijn ontworpen om uw apparaat te beschadigen.

Wanneer u de Norton 360-app installeert, scant App Advisor tijdens de initiële set-up automatisch de geïnstalleerde apps op uw apparaat en wordt u, indien nodig, gewaarschuwd voor risico's. Op basis van de aanbeveling kunt u de app vertrouwen of verwijderen. Als u denkt dat Norton een app ten onrechte als riskant of verdacht heeft aangemerkt, kunt u dit aan ons doorgeven. Lees voor meer informatie Reageren op App Advisor-detecties in Norton 360 voor Android.

U kunt apps die worden vermeld in de categorie Malware-apps niet vertrouwen of rapporteren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230714121025571
Besturingssysteem: Android
Laatste wijziging: 26/02/2024