Reageren op App Advisor-detecties in Norton 360 voor Android

App Advisor analyseert de apps die u via Google Play hebt geïnstalleerd aan de hand van verschillende beveiligings- en privacycriteria. U krijgt vervolgens inzichten in de mogelijke risico's van deze apps. Het is raadzaam de app-inzichten zorgvuldig te lezen voordat u besluit de app te vertrouwen of van uw apparaat te verwijderen.

Op basis van de aanbeveling kunt u de app vertrouwen of verwijderen.

Een vals-positieve melding doorgeven aan Norton voor mogelijk riskante apps en apps die gegevens verzamelen

Als u denkt dat Norton een app ten onrechte als riskant of verdacht heeft aangemerkt en u wilt u dit aan ons doorgeven, volgt u onderstaande stappen:

1. Open de Norton 360-app.

2. Tik op Beveiliging. Tik vervolgens op App-beveiliging.

3. Tik in het gedeelte Apps die gegevens verzamelen en Mogelijk riskante apps op de app die u aan Norton wilt doorgeven.

4. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram report_issue en tik dan op Een probleem melden.

5. Tik onder Wat voor probleem heeft u? (vereist) op de gewenste optie in de vervolgkeuzelijst om deze te selecteren. Als het type probleem niet in de vervolgkeuzelijst staat, kunt u het beschrijven in de toepasselijke sectie.

6. Tik op Verzenden.

7. Tik op OK in het bevestigingsbericht.

Het mobiele team van Norton analyseert de app en werkt de privacyscores dienovereenkomstig bij.

8. U kunt er ook voor kiezen de app te vertrouwen, zodat Norton deze aan de lijst Vertrouwd toevoegt. Tik op de app die u wilt vertrouwen. Tik vervolgens op App vertrouwen.

Als u de app niet vertrouwt nadat u het Privacyrapport heeft bekeken, moet u de app mogelijk verwijderen. Als u een app wilt verwijderen, tikt u op de app en dan op Verwijderen.

Reageren op App Advisor-detecties voor malware-apps

Het is raadzaam de apps die worden vermeld in de categorie Malware-apps te verwijderen. Als u denkt dat Norton een app ten onrechte als riskant of verdacht heeft aangemerkt en u wilt u dit aan ons doorgeven, volgt u onderstaande stappen:

1. Als u een malwarewaarschuwing van Norton hebt ontvangen, tikt u in het waarschuwingsbericht op Geen malware?. Ga dan naar stap 5.

Malware_alert
  2. Start de Norton 360-app nadat u de malwarewaarschuwing hebt gesloten.

3. Tik op Beveiliging. Tik vervolgens op App-beveiliging.

4. Tik in het gedeelte Malware-apps op Melden.

report
  5. In het scherm Fout-positief melden selecteert u onder App of Bestand de app die u aan Norton wilt doorgeven.

6. Voer in het gedeelte Beschrijving een beschrijving en reden in waarom u denkt dat de gedetecteerde app geen malware is.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230714120802209
Besturingssysteem: Android
Laatste wijziging: 26/02/2024