Herhaaldelijke prompts van Norton voor Volledige toegang tot schijf bij het openen van Norton op macOS 13 of later

Uw Norton-product vraagt u herhaaldelijk Volledige toegang tot schijf te verlenen en in te schakelen, zelfs wanneer u dit op uw Mac heeft ingeschakeld. Dit is een probleem met het besturingssysteem dat optreedt telkens wanneer u uw bestaande Norton-product opent, nadat u uw besturingssysteem heeft geüpgraded naar macOS 13 (Ventura) of later.

Afhankelijk van de versie van uw besturingssysteem selecteert u een van deze opties:

macOS 14 Sonoma

Wanneer u uw besturingssysteem naar macOS 14 Sonoma heeft geüpgraded, moet u uw besturingssysteem naar de nieuwste versie (macOS Sonoma 14.2) updaten. Raadpleeg het Apple Support-artikel voor gedetailleerde informatie over het updaten van uw macOS naar de nieuwste versie.

Nadat uw besturingssysteem naar macOS Sonoma 14.2 is geüpdatet, volgt u de stappen hieronder om te voorkomen dat u herhaaldelijke prompts van Norton ontvangt voor Volledige toegang tot schijf.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in de prompt Volledige toegang tot schijf op Instellingen openen.

3. Verplaats in het venster Volledige toegang tot schijf naast Norton-systeemextensie de schuifregelaar voor Inschakelen van de functie.

Mac FullDisk prompt
  4. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount of gebruik Touch ID. Klik vervolgens op Instellingen wijzigen.

5. Ga terug naar het Norton-productvenster en klik op Voltooien.

macOS 13 Ventura

Als u uw besturingssysteem heeft geüpgraded naar macOS 13 Ventura, verwijdert u de Norton-systeemextensie en schakelt u deze opnieuw in om te voorkomen dat u herhaaldelijke prompts van Norton ontvangt voor Volledige toegang tot schijf.

Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, moet u uw Norton-product afsluiten, indien dat al is geopend op uw Mac.
  1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in de prompt Volledige toegang tot schijf op Instellingen openen.

3. Selecteer in het venster Volledige toegang tot schijf de optie Norton-systeemextensie in de lijst en klik onderaan op het minteken Mac DFA remove.

Mac FAD prompt
  4. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount of gebruik Touch ID. Klik vervolgens op Instellingen wijzigen.

De Norton-systeemextensie wordt opnieuw aan de lijst toegevoegd met de schuifregelaar uitgeschakeld in het venster Volledige toegang tot schijf. Ga verder met de onderstaande stappen, zelfs als Norton-systeemextensie in de lijst ontbreekt.
  5. Sluit het venster Systeemvoorkeuren.

6. Sluit uw Norton-product voor apparaatbeveiliging en open het opnieuw.

7. Klik op Instellingen openen in de prompt Volledige toegang tot schijf.

8. Verplaats in het venster Volledige toegang tot schijf naast Norton-systeemextensie de schuifregelaar voor Inschakelen van de functie.

9. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount of gebruik Touch ID. Klik vervolgens op Instellingen wijzigen.

10. Ga terug naar het Norton-productvenster en klik op Voltooien.

Vrijwaring: we zijn niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van gegevens, opinies, adviezen of beweringen op sites van derden. We vermelden deze links alleen voor uw gemak. Het vermelden van dergelijke links impliceert niet dat we de inhoud van dergelijke sites onderschrijven, aanbevelen of er verantwoordelijkheid voor accepteren.

Video: Herhaaldelijke prompts van Norton voor Volledige toegang tot schijf verhelpen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20221020120926278
Besturingssysteem: Mac
Laatste wijziging: 17/12/2023