Probleem oplossen waarbij de optie Secure VPN ontbreekt op het dashboard Mijn Norton op Mac

Dit probleem kan optreden als u meerdere gebruikersaccounts voor uw Mac heeft gemaakt. Het kan zijn dat u zich bij uw Mac heeft aangemeld met een gebruikersaccount dat niet aan uw Norton-product is gekoppeld. Zorg ervoor dat u zich bij uw Mac aanmeldt met het gebruikersaccount waarvoor u uw Norton-product met Secure VPN heeft geactiveerd.

Ga als volgt te werk om dit probleem te verhelpen: sluit alle open toepassingen, meld u af en weer aan via het actieve Mac-gebruikersaccount waarvoor u het Norton-product met Secure VPN heeft geactiveerd en schakel de VPN-optie in.

STAP 1

Meld u af en weer aan via uw actieve Mac-gebruikersaccount

1. Sluit alle geopende toepassingen.

2. Klik op het Apple-menupictogram in de linkerbovenhoek. Klik vervolgens op Log uit.
  3. Klik op Log uit in de bevestigingswaarschuwing.

4. Als u meerdere gebruikersaccounts voor uw Mac heeft gemaakt, worden op uw Mac alle actieve gebruikersaccounts weergegeven. Selecteer het gebruikersaccount waarvoor u uw Norton-product met Secure VPN heeft geactiveerd.

5. Voer het wachtwoord in van het Mac-beheerdersaccount dat bij het geselecteerde gebruikersaccount hoort.

STAP 2

Secure VPN inschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging op Mac.

2. Klik in het venster Mijn Norton naast Secure VPN op Schakel in.

3. Lees de instructies op het scherm en klik op Ga door.

4. Klik op Sta toe om een nieuw VPN-profiel te maken op uw Mac als u hierom wordt gevraagd.

5. U ontvangt de melding voor sleutelhangertoegang van Apple om de vereiste autorisatiegegevens voor de VPN-verbinding te ontvangen. NEIKEv2Provider is een service die verantwoordelijk is voor het tot stand brengen van veilige VPN-verbindingen.

Het sleutelhangerwachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord van het gebruikersaccount dat u gebruikt om u bij uw Mac aan te melden. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount en klik op Sta altijd toe om u aan te melden bij uw VPN-profiel, zodat u de waarschuwing voor sleutelhangertoegang niet meer ontvangt.

In sommige gevallen kan het sleutelhangerwachtwoord anders zijn dan het wachtwoord van uw Mac-aanmeldingsaccount. Als u het sleutelhangerwachtwoord voor uw Mac bent vergeten, raadpleegt u het Apple Support-artikel.

U ziet de sleutelhangerwaarschuwing mogelijk opnieuw wanneer u in de eerste waarschuwingsmelding op de optie Sta toe heeft geklikt. Klik in dat geval op de optie Sta altijd toe in de tweede sleutelhangerwaarschuwing, zodat u de waarschuwing niet meer ontvangt wanneer u de VPN-optie oproept.

Disclaimer: NortonLifeLock is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van gegevens, opinies, adviezen of beweringen op sites van derden. NortonLifeLock biedt deze links uitsluitend voor uw gemak. Het aanbieden van dergelijke links impliceert niet dat NortonLifeLock de inhoud van dergelijke sites onderschrijft, aanbeveelt of er verantwoordelijkheid voor accepteert.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v135211375