Bericht: '...De set-up is niet voltooid en uw computer is niet beveiligd....' op Mac

Als u herhaaldelijk de Norton-prompt Volledige schijftoegang ziet wanneer u uw Norton-product opent na een upgrade van uw Mac naar macOS 13 (Ventura), lees dan Herhaalde Norton-prompt Volledige schijftoegang wanneer u Norton opent op macOS 13.

Wanneer u de nieuwste versie van uw Norton-product installeert, moet u de instellingen voor Beveiliging en privacy configureren om Norton-systeemextensies toe te staan. Als u deze stappen niet uitvoert, ziet u dit foutbericht en een prompt om de configuratie te voltooien.

Afhankelijk van uw besturingssysteem kiest u een van de volgende handelingen om dit probleem op te lossen:

Ik heb macOS X Catalina (10.15.x) of later

1. Klik in het Norton-waarschuwingsvenster op Set-up voltooien.

2. Klik op Voorkeuren openen in het Norton-installatievenster dat verschijnt.

Als u al een Norton-product heeft geïnstalleerd en een update installeert, klikt u in het venster Update voltooid op OK en gaat u verder met stap 7.

3. Als u de waarschuwing Systeemextensie geblokkeerd ziet, klikt u op Beveiligingsvoorkeuren openen.

4. Klik in het venster Beveiliging en privacy op het slotje onderaan.

5. Voer het wachtwoord van uw beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Ontgrendel.

6. Klik op Sta toe naast het Norton-bericht, ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Ga door.

Allow System Extensions

Als u de knop Sta toe niet ziet, sluit dan het venster Beveiliging en privacy en open het vervolgens opnieuw zodat de knop Sta toe wordt weergegeven.

7. Klik in het Norton-installatievenster op Doorgaan. Klik vervolgens op Toestaan om uw Norton-product voor apparaatbeveiliging toe te staan alle netwerkactiviteiten te controleren en te voorkomen dat schadelijke websites toegang krijgen tot uw Mac.

8. Klik in het Norton-installatievenster op Voorkeuren openen om uw Norton-product voor apparaatbeveiliging toegang te geven tot uw schijf voor een betere bescherming.

9. Zorg in het venster Beveiliging en privacy dat de optie Norton-systeemextensie is ingeschakeld. Ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Voltooien.

Ik heb macOS-versie High Sierra (10.13.x) tot macOS-versie Mojave (10.14.x)

1. Klik in het hoofdvenster van Norton onder de prompt 'U loopt gevaar' op Nu openen of Klik hier.

2. Klik in het venster Beveiliging en privacy op Sta toe naast het bericht over geblokkeerde Norton-software. Als de optie 'Sta toe' grijs wordt weergegeven, klikt u op het vergrendelingspictogram linksonder in het venster en voert u uw beheerderswachtwoord in om te authenticeren.

Als u de knop Toestaan niet ziet, sluit dan het venster Beveiliging en privacy en open het vervolgens opnieuw zodat de knop Toestaan wordt weergegeven.

3. Klik in het Norton Security-installatievenster op Doorgaan.

4. Klik op Opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v123818075