Bericht: 'Onbeveiligde wifi gedetecteerd'

Uw Norton-product heeft nu een nieuwe functie om u te informeren of uw wifi-netwerk is beveiligd. Wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk, controleert uw Norton-product automatisch het versleutelingsniveau dat door het wifi-netwerk wordt gebruikt, en laat het u weten wanneer het netwerk onbeveiligd is.

De meeste openbare wifi-netwerken gebruiken de open verificatie WEP die niet beveiligd is. Dit type versleuteling heeft veel beveiligingsdefecten, waardoor uw persoonlijke gegevens, zoals uw netwerkverkeer, zichtbaar zijn. Uw thuisnetwerk kan ook worden aangeduid als onbeveiligd als het versleutelingstype is ingesteld op WEP.

Voor uitgebreidere beveiliging is het raadzaam 'WPA2' te kiezen als versleutelingstype voor uw netwerk. Dit is het veiligste versleutelingstype dat beschikbaar is. Voor meer informatie over het wijzigen van het versleutelingstype raadpleegt u de Help-documentatie voor de router of neemt u contact op met de fabrikant van uw router.

Als u geregeld openbare wifi-hotspots of open draadloze netwerken gebruikt, kunt u Norton WiFi Privacy uitproberen. Norton WiFi Privacy is een VPN (Virtual Private Network) waarmee de gegevens worden beschermd die u via openbare wifi verstuurt en ontvangt. U kunt nu veilig en afgeschermd verbinding maken met uw pc, Mac of mobiele apparaat, waar u ook bent. Meer informatie over Norton WiFi Privacy.

Als u geen meldingen meer wilt ontvangen over het onbeveiligde wifi-netwerk, klikt u in het meldingsvenster op Geen herinnering weergeven.

Gebruikt u openbare wifi?

Openbare wifi vindt u bijvoorbeeld op vliegvelden, in cafés, winkelcentra, restaurants en hotels, waarmee u gratis toegang krijgt tot internet. Hoewel openbare wifi handig is, zijn er risico's verbonden aan het gebruik van dergelijke netwerken.

Bescherm uw informatie tegen nieuwsgierige blikken met een virtueel privénetwerk (VPN), zoals Norton WiFi Privacy.

Meer informatie Video bekijken

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v119368797_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Android, Mac OS X, Windows, iOS
Laatste wijziging: 10/09/2017