Veelgestelde vragen: Norton en macOS Big Sur (11.x)

Vanaf 12 november 2020 is de nieuwe macOS Big Sur (11.x) beschikbaar. Alle Mac-gebruikers met compatibele hardware kunnen gratis upgraden naar de macOS Big Sur (11.x).

Voer LiveUpdate uit en installeer alle beschikbare upgrades voor uw Norton-product voordat u een upgrade naar macOS Big Sur uitvoert.

In de volgende veelgestelde vragen vindt u antwoord op vragen over uw Norton-producten op macOS Big Sur.

Is mijn Norton-product voor Mac compatibel met de nieuwe macOS Big Sur?

Uw Norton-product werkt met macOS Big Sur, zolang u de nieuwste versie heeft geïnstalleerd. Voer LiveUpdate uit en installeer alle beschikbare updates voor uw Norton-product, voordat u een upgrade uitvoert naar macOS Big Sur.

De volgende Norton-producten zijn compatibel met Mac Big Sur:

• Norton 360 (8.6.0 of later)

• Norton Security (8.6.0 of later)

• Norton AntiVirus (8.6.0 of later)

• Norton Internet Security (8.6.0 of later)

Onze nieuwste Norton-producten voor apparaatbeveiliging zijn compatibel met Mac-computers met Apple Silicon.

Hoe update ik mijn Norton-product voor Mac naar de nieuwste versie?

Doe het volgende om Norton bij te werken naar de nieuwste versie:

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op LiveUpdate in het hoofdvenster van het Norton-product.

Wacht tot de LiveUpdate is gedownload en installeer alle beschikbare updates.

3. Wanneer alle updates zijn voltooid, wordt u gevraagd opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw opstarten.

4. Nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart, klikt u in het Norton-installatievenster op Set-up voltooien.

5. Klik op OK in het venster van Norton Update.

6. Klik in het Norton-installatievenster op Doorgaan om Netwerkbewaking toe te staan. Klik vervolgens op Toestaan.

Allow Network Monitoring
  7. Klik op Voorkeuren openen om de instellingen van Beveiliging en privacy te openen en Volledige schijftoegang toe te staan.

8. Zorg in het venster Beveiliging en privacy dat Norton-systeemextensie is ingeschakeld. Ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Voltooien.

Allow Full Disk Access