Probleem oplossen met herhaalde waarschuwingen over Toepassingen blokkeren voor Norton-toepassingen op Mac

Met de functie Toepassingen blokkeren kunt u de firewallregels configureren voor de toepassingen op uw Mac. Op basis van deze instellingen wordt de internettoegang voor de toepassingen op uw Mac toegestaan of geblokkeerd.

De waarschuwing Toepassingen blokkeren verschijnt wanneer een nieuwe toepassing die niet is ingesteld in de instellingen voor Toepassingen blokkeren toegang tot het internet probeert te krijgen. In het waarschuwingsvenster Toepassing blokkeren kunt u internettoegang voor de toepassing toestaan of blokkeren.

In sommige gevallen is geldt regel Toepassingen blokkeren niet voor een bepaalde toepassing. Dit resulteert in herhaalde waarschuwingen over Toepassingen blokkeren. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u de regel Toepassingen blokkeren voor de betreffende toepassing, en voegt u deze daarna opnieuw toe.

STAP 1

De regel Toepassingen blokkeren verwijderen

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik in het rechterdeelvenster naast Toepassingen blokkeren op het instellingenpictogram.

5. Selecteer de toepassing waarvoor u herhaaldelijk waarschuwingen van Norton ziet uit de lijst met toepassingen in het venster Toepassing blokkeren.

6. Klik op Verwijderen.

7. Klik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.

8. Klik op Gereed.

9. Sluit alle programma's af en start uw Mac opnieuw op.

STAP 2

Een nieuwe regel voor Toepassingen blokkeren instellen

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik in het rechterdeelvenster naast Toepassingen blokkeren op het instellingenpictogram.

5. Klik in het venster Toepassingen blokkeren op Toepassing toevoegen.

6. Selecteer de vereiste toepassing in het venster Toepassing kiezen.

Als de gewenste toepassing niet in de lijst staat, klikt u op Overige om de toepassing te zoeken.

7. Klik op Kiezen.

De toepassing die u hebt toegevoegd verschijnt in het venster Toepassingen blokkeren met Toestaan als standaard toegangsinstelling. Als u de toepassing wilt blokkeren, klikt u naast de naam van de toepassing op Toestaan en selecteert u Blokkeren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v117055450