Problemen met het openen van Norton voor Mac verhelpen

Sluit alle open toepassingen af en start uw Mac opnieuw op om dit probleem te verhelpen.

Blijft het probleem zich voordoen nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart, verwijder Norton dan met het hulpprogramma RemoveSymantecMacFiles. Installeer het vervolgens opnieuw.

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen, inclusief alle bestanden die u heeft gemaakt.

STAP 1

Het hulpprogramma RemoveSymantecMacFiles uitvoeren

1. Download het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Klik op het Finder -pictogram in de Dock om naar Finder te gaan.

3. Klik op de menubalk op Ga > Downloads om naar de map Downloads te gaan.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u het bestand via de Safari-browser heeft gedownload, opent u de map RemoveSymantecMacFiles.

• Heeft u het bestand via de Mozilla Firefox- of Google Chrome-browser gedownload, dubbelklik dan op het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip om dit uit te vouwen. Open vervolgens de map RemoveSymantecMacFiles.

5. Control-klik in de map RemoveSymantecMacFiles op het bestand RemoveSymantecMacFiles.command. Klik vervolgens op Open met > Terminal (standaard).

Als u dit hulpprogramma wilt uitvoeren, moet u als beheerder op uw Mac zijn aangemeld met een wachtwoord dat niet leeg is.

6. Als de melding verschijnt dat het hulpprogramma van een niet-geïdentificeerde ontwikkelaar afkomstig is, klikt u op Open om door te gaan.

7. Voer uw beheerderswachtwoord in het venster Terminal in en druk op Enter.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

8. Typ 1 om alle Symantec-bestanden en -mappen te verwijderen.

Typ 2 om RemoveSymantecMacFiles af te sluiten zonder bestanden te verwijderen.

9. Druk op Enter.

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle Symantec-bestanden verwijderd.

10. Wanneer de Symantec-bestanden met het hulpprogramma RemoveSymantecMacFiles zijn verwijderd, voert u in het venster Terminal de letter y in. Druk vervolgens op Enter om uw Mac opnieuw op te starten.

Sla werk in andere open toepassingen op voordat u op Enter drukt.

STAP 2

Norton installeren

1. Meld u aan bij Norton.

2. Als u nog niet bij Norton bent aangemeld, wordt u gevraagd om u aan te melden. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor Norton in en klik op Aanmelden.

3. Klik in het venster Norton instellen op Norton downloaden.

4. Klik op Akkoord en downloaden.

5. Klik op OK om op te slaan en het bestand Setup.zip te openen.

6. Dubbelklik op het installatieprogramma voor het Norton-product wanneer de download is voltooid.

7. Klik op Toestemmen en installeren om de installatie te starten.

8. Klik op Nu meedoen als u wordt gevraagd deel te nemen aan Norton Community Watch.

Als u niet wilt deelnemen aan Norton Community Watch, klikt u op Later misschien. Klik op Meer informatie in het opdrachtpromptvenster voor meer informatie.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

Tijdens installatie op macOS 10.13.x of later kan het bericht 'System software was blocked from loading...' verschijnen, afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen. Klik op Toestaan om verder te gaan. Als op uw Mac meerdere softwaretoepassingen zijn geïnstalleerd die verificatie vereisen, selecteert u Symantec en klikt u op OK.

10. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

11. Klik in het venster Installatie geslaagd op Opnieuw starten.

U moet uw computer opnieuw opstarten om het installatieproces te voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v105332768_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Mac OS X
Laatste wijziging: 06/07/2018