Genieo-virus of Trojaanse paard verwijderen van Mac

Genieo is een zoekmachine die inhoud aanbeveelt. U heeft deze zoekmachine misschien per ongeluk, zonder uw interactie, geïnstalleerd doordat deze zich voordeed als een vereiste update voor een bestaande extensie of Flash Player. Genieo wijzigt het gedrag van uw browsers waardoor aangepaste zoekopdrachten en gerichte reclame worden weergegeven op een startpagina die wordt beheerd door een browserextensie. Bovendien wordt bijgehouden wat u doet en worden uw zoekopdrachten en activiteit naar relevante commerciële sites en aanbiedingen geleid.

Als u een Norton-product voor Mac heeft geïnstalleerd, wordt Genieo.app door Norton automatisch gedetecteerd als een bedreiging en van uw Mac verwijderd. Volg de instructies in dit artikel om de schadelijke extensies en bestanden van Genieo handmatig te verwijderen.

Genieo verwijderen van Mac

1. Klik in de Apple-menubalk in de rechterbovenhoek op het Genieo-pictogram en selecteer vervolgens Stop.

2. Open Finder vanuit het Dock.

3. In de rechterbovenhoek van het Finder -venster typt u in het zoekvak launchd.conf en drukt u op Enter.

4. Als u de zoekcriteria wilt wijzigen en naar Genieo-bestanden in systeembestanden wilt zoeken, klikt u op het pictogram Toevoegen (+).

5. Klik vanuit de werkbalk die wordt weergegeven onder Zoek in: Deze Mac op Soort en selecteer vervolgens Andere in het vervolgkeuzemenu.

6. Scrol in het dialoogvenster Selecteer een zoekcriterium omlaag, schakel het selectievakje Systeembestanden in en klik vervolgens op OK.

7. Wanneer het zoekcriterium is ingesteld op Systeembestanden, selecteert u in het vervolgkeuzemenu zijn opgenomen.

De zoekresultaten worden gewijzigd en systeembestanden met het gezochte trefwoord worden weergegeven.

8. Selecteer launchd.conf in de zoekresultaten en verplaats ze naar de Prullenmand.

Als u 'launchd.conf' niet kunt vinden, verwijdert u de .dylib-bestanden in stap 9 niet. Volg de instructies nauwgezet. Als u het verkeerde bestand verwijdert, kan uw computer vastlopen en mogelijk niet opnieuw worden opgestart.

9. Klik in de Apple-menubalk op Ga en selecteer vervolgens Ga naar map.

• /Programma's/Genieo

• /Programma's/InstallMac

• /Programma's/Uninstall Genieo

• /Programma's/Uninstall IM Completer.app

• ~/Bibliotheek/Programmaondersteuning/com.genieoinnovation.Installer/

• ~/Bibliotheek/Programmaondersteuning/Genieo/

• ~/Bibliotheek/LaunchAgents/com.genieo.completer.download.plist

• ~/Bibliotheek/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Bibliotheek/LaunchAgents/com.genieoinnovation.macextension.plist

• /Bibliotheek/LaunchAgents/com.genieo.engine.plist

• /Bibliotheek/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Bibliotheek/LaunchDaemons/com.genieoinnovation.macextension.client.plist

• /Bibliotheek/PrivilegedHelperTools/com.genieoinnovation.macextension.client

• /usr/lib/libgenkit.dylib

• /usr/lib/libgenkitsa.dylib

• /usr/lib/libimckit.dylib

• /usr/lib/libimckitsa.dylib

Waarbij '.app', '.plist' en '.dylib' allemaal systeembestanden voor Genieo zijn. Verplaats alle weergegeven bestanden naar de Prullenmand en leeg deze vervolgens.

U wordt mogelijk gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de beheerdersaccount op uw Mac in te voeren om deze systeembestanden naar de Prullenmand te verplaatsen.

10. Start de computer opnieuw op.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v103415336
Besturingssysteem: Android
Laatste wijziging: 03/06/2019