De bedreiging VSearch of OSX/Vsearch van uw Mac verwijderen

Er zijn verschillende varianten van hetzelfde adwareprogramma, vaak bekend als OSX/VSearch-A, OSX/VSearch-B, OSX/VSearch-C, OSX/VSearch-D. Meestal verandert deze adware bepaalde woorden in hyperlinks of wordt er pop-upreclame weergegeven. Volg de instructies in dit artikel om de bedreiging VSearch handmatig van uw Mac te verwijderen.

Search Protect-bedreiging verwijderen (programma dat uw browser kaapt)

1. Klik in de Apple-menubalk in de rechterbovenhoek op het pictogram van het vergrootglas.

2. Typ in het Spotlight -venster Activiteitenweergave en druk op Enter.

3. Zoek in het venster Activiteitenweergave onder procesnaam naar Vsearch en dubbelklik hierop.

4. Klik in het venster dat wordt geopend op Stop en klik dan op Forceer stop.

Het Search Protect-proces dat uw browser kaapt, is nu beëindigd. Volg de instructies om de bedreiging van uw Mac te verwijderen.

5. Klik in de Apple-menubalk op Ga en selecteer vervolgens Ga naar map.

In de volgende stappen gaat u de bestanden verwijderen die betrekking hebben op de VSearch-bedreiging. Zorg ervoor dat u alleen de bestanden verwijdert die vermeld worden in de instructies. Het onterecht verwijderen van bestanden kan leiden tot permanent gegevensverlies of beschadigde bestanden op uw systeem.

Ga naar de volgende locaties om te zoeken naar bestanden op uw Mac die betrekking hebben op de VSearch-bedreiging:

• /Bibliotheek/Programmaondersteuning/

VSearch #

• /Bibliotheek/LaunchAgents/

com.vsearch.agent.plist #

• /Bibliotheek/LaunchDaemons/

com.vsearch.daemon.plist #

• /Bibliotheek/LaunchDaemons/

com.vsearch.helper.plist #

• /Bibliotheek/LaunchDaemons/

Jack.plist #

• /Bibliotheek/PrivilegedHelperTools/

Jack #

• /Systeem/Bibliotheek/Frameworks/

VSearch.framework #

Waarbij '#' de naam aanduidt van de bestanden of mappen waarnaar moeten worden gezocht. Als u dergelijke bestanden vindt, verplaats deze dan naar de prullenmand en leeg deze.

6. Selecteer uw browser en volg de instructies om deze opnieuw in te stellen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v103225891
Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Laatste wijziging: 03/06/2019