Alle Norton-programma's voor Mac verwijderen met behulp van het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles

Download het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles en voer het uit om alle Norton-toepassingsbestanden en -referenties op uw Mac volledig te verwijderen.

RemoveNortonMacFiles als beheerder downloaden en uitvoeren

Met RemoveNortonMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen, inclusief alle bestanden die u heeft gemaakt.

1. Download het bestand RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klik op het pictogram Finder in de Dock.

3. Klik in het venster Finder op Downloads in het linkerdeelvenster onder Favorieten.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u het bestand via de Safari-browser heeft gedownload, opent u de map RemoveNortonMacFiles.

• Heeft u het bestand via de Mozilla Firefox- of Google Chrome-browser gedownload, dubbelklik dan op het bestand RemoveNortonMacFiles.zip om dit uit te vouwen. Open vervolgens de map RemoveNortonMacFiles.

5. Control-klik in de map RemoveNortonMacFiles op het bestand RemoveNortonMacFiles.command. Klik vervolgens op Open met > Terminal (standaard).

Als u dit hulpprogramma wilt uitvoeren, moet u zijn aangemeld met een beheerdersaccount en een wachtwoord dat niet leeg is.

6. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u de Norton-toepassing niet van uw macOS 10.15.x of hoger heeft verwijderd, wordt in het venster Terminal een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd Norton vanuit de map Programma's naar de Prullenmand te slepen. Ga naar stap 7.

• Als u macOS 10.14.x en eerder heeft of Norton al van uw macOS 10.15.x of later heeft verwijderd, gaat u naar stap 13.

7. Druk in het venster Terminal op Enter om de map Programma's in Finder te openen.

8. Selecteer in de map Programma's de Norton-toepassing en sleep deze vervolgens naar de Prullenmand.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.

10. Klik in het venster van het Norton-installatieprogramma op Verwijder.

11. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Installeer hulpprogramma.

12. Wanneer het verwijderen van Norton is voltooid, voert u het bestand RemoveNortonMacFiles.command opnieuw uit in Terminal.

Raadpleeg de instructies in stap 5 hierboven voor meer informatie.

13. Voer uw beheerderswachtwoord in het venster Terminal in en druk op de return-toets.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

14. Typ 1 om alle Norton-bestanden en -mappen te verwijderen.

Typ 2 om RemoveNortonMacFiles af te sluiten zonder bestanden te verwijderen.

15. Druk op Enter.

Met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles worden alle Norton-bestanden verwijderd.

16. Wanneer de Norton-bestanden met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles zijn verwijderd, voert u in het venster Terminal de letter y in. Druk vervolgens op Enter om uw Mac opnieuw op te starten.

Sla werk in andere open toepassingen op voordat u op Enter drukt.