Meer informatie over Achtergrondtaken

Achtergrondtaken zijn taken die door Norton tijdens inactiviteit worden uitgevoerd. Deze taken worden niet uitgevoerd wanneer u uw computer gebruikt. De taken omvatten Automatische LiveUpdate, Disk Optimizer, Volledige scan, Insight Optimizer, Norton Community Watch, Norton Insight, Internet Explorer-geschiedenis opruimen, Tijdelijke Internet Explorer-bestanden opruimen, Snelle scan en Tijdelijke bestanden in Windows opruimen.

Met de optie Configureren kunt u het venster Achtergrondtaken openen om alle Norton-specifieke achtergrondtaken te bekijken en controleren. Voor elke achtergrondtaak kunt u de datum, tijd, duur en de status tijdens de laatste uitvoering bekijken. U kunt zelfs specifieke taken uitvoeren op elk gewenst moment. Bovendien kunt u de energiebron voor elke achtergrondtaak configureren.

Standaard worden de achtergrondtaken alleen uitgevoerd wanneer uw computer op een externe stroomvoorziening is aangesloten. Als uw computer op batterijvermogen werkt, worden de achtergrondtaken niet uitgevoerd. Hierdoor wordt de levensduur van uw computerbatterij verlengd.

De taken die grijs worden weergegeven in het venster Achtergrondtaken kunnen niet worden uitgevoerd. Dit zijn de onderhoudstaken van Norton die op de achtergrond worden uitgevoerd. U kunt alleen details bekijken van de laatste keer dat deze activiteiten werden uitgevoerd.