Probleem verhelpen waarbij geen verbinding met internet kan worden gemaakt via een webprogramma

Deze stappen zijn voor de huidige versie van de Norton-producten. Als u een oudere versie heeft of niet weet welke versie u heeft, gaat u naar Norton Update Center.

STAP 1

Wijzig de Programmaregels voor firewall

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Scrol door de lijst op het tabblad Programmabeheer in de kolom Programma's totdat u het uitvoerbare bestand heeft gevonden voor het programma dat u niet kunt gebruiken.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Wanneer u het item voor het uitvoerbare bestand van het programma heeft gevonden, wijzigt u de Toegang daarvan in Toestaan en gaat u naar regel 15.

• Als u het uitvoerbare bestand niet kunt vinden, klikt u op Toevoegen.

6. Blader naar het uitvoerbare bestand voor het programma dat u wilt configureren, selecteer het bestand en klik op OK.

7. Selecteer Handmatig configureren in de vervolgkeuzelijst en klik op OK.

8. Selecteer Toestaan in het venster Regel toevoegen en klik op Volgende.

9. Selecteer Verbindingen naar en van andere computers en klik op Volgende.

10. Selecteer Alle computers en klik op Volgende.

11. Als u deze regel voor alle poorten wilt laten gelden, selecteert u Alle typen communicatie (alle poorten, lokaal en extern) en klikt u op Volgende.

12. Selecteer Een vermelding in het logboekbestand van de Beveiligingsgeschiedenis opnemen en klik op Volgende.

13. Geef een beschrijving voor deze regel op en klik vervolgens op Volgende.

14. Lees de informatie over de regel door. Als deze correct is, klikt u op Voltooien.

15. Klik in het venster Firewall op Toepassen en klik vervolgens op Sluiten.

Ga naar stap 2 als het probleem zich blijft voordoen.

STAP 2

Het vertrouwensniveau van de netwerkcomputer wijzigen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik op het tabblad Algemene instellingen, onder Netwerkinstellingen, naast Netwerkvertrouwen opConfigureren.

5. Klik in de netwerkkaart op de naam van de netwerkcomputer waarvoor u het vertrouwensniveau wilt wijzigen.

6. Selecteer onder Vertrouwensniveau in de vervolgkeuzelijst Volledig vertrouwd.

7. Klik op Toepassen en dan op OK.

8. Klik op Sluiten.

Ga naar stap 3 als het probleem zich nog steeds blijft voordoen.

STAP 3

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

Dit probleem kan zich voordoen vanwege een conflict met een beveiligingsproduct dat niet van Norton is en op de computer is geïnstalleerd. Sla deze stap over als u geen beveiligingsproducten heeft die niet van Norton zijn.

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Norton is, te verwijderen.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl
  3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v74038782