Norton-onderhoudsmodus voor Windows XP en Windows Vista

Vanaf juni 2018 verplaatst Norton de Windows XP- en Windows Vista-versies van de clientbeveiligingssoftware naar de Onderhoudsmodus. In dit artikel vindt u meer informatie over welke gevolgen deze beslissing mogelijk voor u heeft.

Als u hulp nodig heeft, dan kunt u chatten met Member Support & Services of de veelgestelde vragen raadplegen.

Waarom worden Windows XP en Windows Vista overgezet naar de Onderhoudsmodus?

• Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows XP in 2014 en voor Windows Vista in april 2017 stopgezet.

• Niet-ondersteunde versies van Windows ontvangen niet langer software-updates van Microsoft waarmee de stabiliteit en beveiliging van Windows worden verbeterd.

• Het wordt steeds moeilijker voor softwareontwikkelaars zoals Norton by Symantec om nieuwe verbeteringen voor niet-ondersteunde besturingssystemen te bieden.

Wat houdt 'Onderhoudsmodus' in?

• Onderhoudsmodus betekent dat de Norton-clientbeveiligingssoftware die op Windows XP en Vista is geïnstalleerd, bepaalde services blijft ontvangen, zoals malwaredefinitie-updates, maar dat bepaalde andere services, zoals nieuwe productfuncties, niet langer worden verstrekt.

Welke services blijven in Onderhoudsmodus functioneren?

• Uw Norton-clientbeveiligingssoftware blijft de nieuwste malwaredefinities van LiveUpdate ontvangen.

• Uw Norton-clientbeveiligingssoftware blijft kwetsbaarheidsupdates en compatibiliteitsfixes ontvangen.

• U blijft, indien van toepassing, profiteren van de Virus Protection Promise*.

Welke services stoppen of wijzigen in Onderhoudsmodus?

• Uw Norton-clientbeveiligingssoftware ontvangt niet langer de nieuwe productupdates die gebruikers van ondersteunde versies van Windows (10, 8 en 7) ontvangen.

• Aangezien Microsoft, Google en Mozilla niet langer browserondersteuning voor Windows XP en Windows Vista verstrekken, ondersteunt Norton niet langer de Identity Safe-invoegtoepassing voor browsers. U heeft nog steeds toegang tot uw opgeslagen wachtwoorden via de belangrijkste service-interface of de Identity Safe-website. Norton biedt niet langer ondersteuning voor formulieren automatisch invullen of wachtwoorden opslaan via de browser.

Windows XP- of Windows Vista-apparaten met Norton profiteren van meer bescherming tegen malware dan een onbeschermd systeem.

Neem contact op met Norton Support voor hulp bij dit probleem.

*Virus Protection Promise : om gebruik te kunnen maken van de Virus Protection Promise moet u een in aanmerking komend Norton-abonnement hebben dat u (tenzij u Norton Small Business heeft) rechtstreeks bij Symantec heeft gekocht, verlengd of geüpgraded, of de automatische verlengingsservice van Symantec activeren. Als een Norton-expert het virus niet van uw apparaat kan verwijderen, kunt u een terugbetaling krijgen op basis van de prijs die u voor de huidige termijn van uw kwalificerende Norton-abonnement heeft betaald. Als u een Norton-bundel koopt (een kwalificerend Norton-abonnement in combinatie met een ander Norton-product), wordt uw terugbetaling beperkt tot de adviesprijs van de fabrikant voor de huidige termijn van uw kwalificerende Norton-abonnement en zal deze terugbetaling de betaalde totaalprijs voor deze bundel niet overschrijden. Of, als uw bundel een kwalificerend Norton-abonnement bevat met een product dat niet van Norton is, wordt uw restitutie beperkt tot de adviesprijs van uw kwalificerende Norton-abonnement voor de huidige periode en zal deze restitutie de betaalde totaalprijs voor de bundel niet overschrijden. Terugbetalingen zijn exclusief alle ontvangen kortingen of restituties en minus verzend- en administratiekosten en alle van toepassing zijnde belastingen behalve in bepaalde staten en landen waar verzend- en administratiekosten en belastingbedragen ook kunnen worden gerestitueerd. De restitutie is niet van toepassing op schade die is opgetreden als gevolg van virussen. Zie Norton.com/guarantee voor informatie, waaronder de Norton-abonnementen die in aanmerking komen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v126160909
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/11/2019