Veelgestelde vragen: tweeledige verificatie voor uw Norton-account

Tweeledige authenticatie is een beveiligingsfunctie die een extra beveiligingslaag voor uw Norton-account toevoegt. Als u deze functie inschakelt, voert u het wachtwoord van uw Norton-account en een speciale verificatiecode in die naar uw telefoon wordt gestuurd via tekst, spraak of een mobiele app. Deze code is specifiek voor uw Norton-account en verandert elke keer dat u zich aanmeldt.

Zelfs als iemand uw wachtwoord steelt of raadt, heeft deze persoon geen toegang tot uw Norton-account als de tweeledige verificatie is ingesteld, omdat voor de aanmelding ook de code op uw telefoon is vereist.

Veel voorkomende problemen met tweeledige authenticatie

• Verificatiecode niet ontvangen of werkt niet

De verificatiecode die u ontvangt, is slechts korte tijd geldig. Meld u aan bij uw Norton-account zodra u de code ontvangt.

Wanneer u de verificatiecode niet op uw telefoon heeft ontvangen of als de code niet werkt, moet u een nieuwe verificatiecode aanvragen door u opnieuw aan te melden bij uw account.

Wanneer u een verificator-app gebruikt, opent u de app om de nieuwe verificatiecode op te halen. Wanneer de door u ontvangen verificatiecode niet werkt, moet u even wachten en een nieuwe verificatiecode gebruiken.

• Ik ben mijn mobiele apparaat verloren

Als u uw mobiele apparaat bent kwijtgeraakt, moet u hetzelfde telefoonnummer op uw nieuwe mobiele apparaat gebruiken om de verificatiecode via een sms of spraakoproep te kunnen ontvangen.

Als u zich eerder heeft aangemeld bij uw account vanaf een vertrouwde computer en heeft aangegeven dat de computer u moet onthouden, kunt u zich vanaf die computer aanmelden zonder verificatiecode. Zodra u zich aanmeldt op uw account, schakelt u tweeledige verificatie uit tot u weer verificatiecodes kunt ontvangen.

• De verificatiecode alleen in het Engels ontvangen

Momenteel is de verificatiecode die als spraak- of sms-bericht wordt verzonden, alleen in het Engels beschikbaar. NortonLifeLock werkt eraan deze in andere talen beschikbaar te maken. Als u de verificatiecode echter niet in het Engels wilt ontvangen, kunt u een verificator-app gebruiken om de code te genereren. Download via Google Play of App Store een willekeurige gratis verificator-app op uw telefoon.

• Een van de verificatiemethoden werkt niet

Als u de verificatiecode niet via een van deze methoden kunt ontvangen, moet u een alternatieve methode gebruiken. Als u bijvoorbeeld geen spraakoproepen op uw telefoon kunt ontvangen, kunt u de sms-methode of de verificator-app gebruiken.

Als geen van de methoden die u voor uw registratie heeft gebruikt voor u toegankelijk is, wordt uw Norton-account vergrendeld en kan NortonLifeLock u niet helpen om toegang te krijgen tot uw Norton-account. Mocht uw account worden vergrendeld, dan moet u mogelijk een nieuwe Norton-account maken.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v100023155
Besturingssysteem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Laatste wijziging: 08/10/2020