Back-up configureren in Norton

Het kan zijn dat u uw back-upinstellingen om de een of andere reden wilt wijzigen. U heeft misschien een nieuwe harde schijf gekocht, die u voor back-ups wilt gebruiken. Of u bent tot de conclusie gekomen dat een ander schema toch handiger is. U wilt misschien bepaalde bestanden of mappen aan uw back-up toevoegen.

Back-upinstellingen configureren

1. Start Norton.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Back-upinstellingen.

4. Klik in het venster Back-upinstellingen naast Back-up beheren op Configureren.

5. In het venster Back-upsets beheren op het tabblad Wat onder Bronnen selecteert u de stations of Mijn documenten met de bestanden of mappen waarvan u een back-up wilt maken.

6. Onder Welke bestandstypen selecteert u de bestandscategorieën waarvan u een back-up wilt maken.

Als u geen back-up wilt maken van een bepaalde categorie, schakelt u de categorie uit. Als u nog meer bestanden of mappen wilt toevoegen, klikt u op Bestanden en mappen toevoegen en uitsluiten en klikt u vervolgens op Bestand opnemen of op Map opnemen om de bestanden of mappen te selecteren.

7. Als u de back-uplocatie wilt wijzigen, selecteert u de nieuwe locatie op het tabblad Waar.

8. Als u uw back-upschema wilt wijzigen, selecteert u uw schema in de lijst op het tabblad Wanneer. Afhankelijk van uw planning selecteert u Begintijd, Dag of Dag van de maand.

Schema is standaard op Automatisch ingesteld.

9. Klik op Instellingen opslaan en vervolgens op Sluiten.

10. Klik op Sluiten.