Internetgebruik definiëren voor Norton

Met Beperken van netwerkgebruik kunt u bepalen hoeveel bandbreedte Norton gebruikt. Beperken van netwerkgebruik is standaard ingeschakeld en ingesteld op Automatisch. In Windows 7 of eerder is de standaardinstelling Geen limiet. Als u een trage internetverbinding heeft, kunt u de bandbreedte die Norton gebruikt, verlagen. U kunt ook het communicatiebeleid instellen voor alle netwerkverbindingen die door uw computer worden gebruikt, door de instellingen van Beperken van netwerkgebruik te wijzigen.

Internetgebruik definiëren voor Norton

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Op het tabblad Algemene instellingen in de rij Beperken van netwerkgebruik klikt u op Configureren. Als de optie Configureren is uitgeschakeld, zet u de schakelaar Aan/Uit op Aan.

5. Klik in het venster met instellingen voor Beperken van netwerkgebruik onder de kolom Beleid op de vervolgkeuzelijst naast de netwerkverbinding waarvoor u een beleid wilt instellen.

6. Selecteer een van de volgende opties:

• Auto Met behulp van deze optie kan Norton het beleid voor het observeren van kosten van Windows gebruiken om alle updates van virusdefinities en producten te ontvangen.

De optie Automatisch is alleen beschikbaar in Windows 8 of later.

• Geen limiet Hiermee kan uw Norton-product de netwerkbandbreedte gebruiken die nodig is om alle product- en virusdefinitie-updates te ontvangen. Als u Windows 7 of eerder gebruikt, is het standaardbeleid ingesteld op Geen limiet.

• Beperkt Hiermee krijgt Norton alleen toegang tot internet om essentiële productupdates en virusdefinities te ontvangen. Als u een beperkte internetverbinding heeft, kunt u de optie Beperkt selecteren om te zorgen dat u tegen de belangrijkste beveiligingsbedreigingen wordt beschermd.

• Geen verkeer Hiermee kunt u voorkomen dat door Norton verbinding met internet wordt gemaakt. Als u dit beleid kiest, kan Norton geen essentiële virusdefinities en programma-updates ontvangen, wat tot potentiële internetgevaren en virusaanvallen kan leiden.

7. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

8. Klik in het venster Instellingen op Sluiten.