Meer informatie over het weergegeven hoge dataverbruik voor Norton Mobile Security voor iOS

Wanneer de functie Internetbeveiliging in Norton Mobile Security is ingeschakeld, wordt het dataverbruik onterecht dubbel geteld in de statistieken voor dataverbruik op iOS. Het dataverbruik wordt zowel aan de oorspronkelijke app als aan Norton Mobile Security toegeschreven. Dit is een bekend iOS-probleem dat is waargenomen bij meerdere apps die toezicht houden op netwerkverkeer, zoals firewall- en VPN-apps.

Wanneer de functie Internetbeveiliging in Norton Mobile Security is ingeschakeld, houdt de app toezicht op al het internetverkeer op het apparaat. Aangezien Norton Mobile Security in aanraking komt met elk netwerkpakket uit alle apps die internet gebruiken, schrijft iOS het totale dataverbruik door alle apps toe aan Norton Mobile Security. Dit gedrag zorgt ervoor dat er een buitensporig hoog dataverbruik aan Norton Mobile Security wordt toegeschreven in de statistieken voor dataverbruik. Het daadwerkelijke dataverbruik van Norton Mobile Security is veel minder dan weergegeven.

Daarnaast blijft de hoeveelheid data die via het netwerk (provider/wifi) wordt verzonden, grotendeels ongewijzigd, en is er geen sprake van een aanzienlijke stijging in de datakosten van providers. Providers houden op basis van gebruikerssessies toezicht op het dataverbruik en brengen geen kosten in rekening op basis van de statistieken voor dataverbruik op iOS.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v130715802_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: iOS
Laatste wijziging: 03/06/2019