Waarschuwingen van Wifibeveiliging weergeven en aanpakken in Norton Mobile Security

Ik heb een Android-apparaat

De functie Wifibeveiliging in Norton Mobile Security scant het draadloze netwerk waarmee uw apparaat is verbonden, en voert de volgende beveiligingscontroles uit:
  • SSL-strippen

• SSL-decodering

• ARP-spoofing

• Wachtwoordbeveiliging

• Versleutelingsniveau

• DNS-spoofing

• Detectie van verdachte hardware

• Detectie van Evil Twin

Op basis van de resultaten van de beveiligingscontrole krijgt u aanbevelingen voor het oplossen van de geïdentificeerde problemen.
Telkens wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifinetwerk, voert Wifibeveiliging automatisch een beveiligingscontrole uit. U kunt deze controle ook handmatig starten.

Uw wifinetwerkbeveiliging controleren

1. Open Norton Mobile Security vanaf het startscherm.

2. Tik onderaan het hoofdvenster op het pictogram Online .
  3. Tik op het scherm Online op Wifibeveiliging.

Wacht tot de wifibeveiligingscontrole is voltooid.

4. Als Wifibeveiliging risico's op het draadloze netwerk identificeert, lees dan de aanbevelingen en stappen op het scherm om deze te verhelpen.

Ik heb een iOS-apparaat

Met Wifibeveiliging wordt het draadloze netwerk waarmee uw apparaat is verbonden, gescand. Hierbij wordt gecontroleerd op:
  • SSL-strippen

• SSL MiTM

• Gemanipuleerde inhoud

• Verdachte netwerkhardware

• Reputatie van hotspot

Wifibeveiliging voert automatisch een beveiligingscontrole uit telkens wanneer u verbinding met een wifinetwerk maakt, en beveelt oplossingen aan voor geïdentificeerde problemen.

Als u een Norton 360-abonnement heeft met Norton Secure VPN, wordt de VPN-configuratie automatisch ingeschakeld door Norton Mobile Security en ontvangt u een waarschuwing als u met een gecompromitteerd netwerk bent verbonden. U moet eerst Secure VPN op uw apparaat configureren om waarschuwingen te ontvangen. Lees voor meer informatie VPN configureren in de Norton Mobile Security voor iOS

Waarschuwingen van Wifibeveiliging weergeven en aanpakken

1. Open de Norton Mobile Security-app vanaf de startpagina.

2. Tik op Wifibeveiliging en wacht tot de wifibeveiligingscontrole is voltooid.

3. Als Wifibeveiliging beveiligingsrisico's op het draadloze netwerk identificeert, wordt de VPN-configuratie automatisch ingeschakeld door Norton Mobile Security als u het VPN al op uw apparaat heeft ingeschakeld. Als u de optie Automatisch verbinding maken met VPN niet op uw apparaat heeft geconfigureerd of deze heeft uitgeschakeld, ontvangt u een waarschuwing van Norton. Voer een van de volgende handelingen uit in de waarschuwing:

• Tik op Automatisch verbinding maken met VPN inschakelen om de VPN-configuratie voor de gecompromitteerde netwerkverbinding automatisch in te schakelen.

• Tik op Netwerk verlaten en lees de aanbevelingen en stappen op het scherm om dit te verhelpen.

U ziet de waarschuwing alleen als u een Norton 360-abonnement met Norton Secure VPN heeft.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v125405421
Besturingssysteem: Android, iOS
Laatste wijziging: 02/11/2021