Fout: "Norton AntiVirus Auto-Protect kan de scanengine niet laden. Voer LiveUpdate uit...' op Mac

Los dit probleem op door uw Norton-product te verwijderen met het RemoveSymantecMacFiles-programma en het vervolgens opnieuw te installeren.

Het hulpprogramma RemoveSymantecMacFiles werkt niet op macOS 10.15.0 of later. Als u Norton handmatig van uw Mac wilt verwijderen, leest u: Norton Apparaatbeveiliging van Mac verwijderen.

STAP 1

RemoveSymantecMacFiles uitvoeren

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen. Alle bestanden in deze mappen gaan verloren, inclusief de bestanden die u hebt gemaakt.

1. Download het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Dubbelklik op het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip dat u heeft gedownload.

Het bestand is uitgevouwen.

3. Open de map RemoveSymantecMacFiles.

4. Dubbelklik op het bestand RemoveSymantecMacFiles.command.

5. Voer uw beheerderswachtwoord in en druk op Enter.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

6. Typ 1 om alle Symantec-bestanden en -mappen te verwijderen.

7. Druk op Enter.

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle Symantec-bestanden verwijderd.

8. Klik in het Terminalmenu op Terminal afsluiten.

STAP 2

Norton installeren

1. Ga naar my.norton.com en klik op Aanmelden.

2. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor Norton in en klik op Aanmelden.

3. Klik op Downloaden in de portal Mijn Norton.

4. Klik op de pagina Aan de slag op Akkoord en downloaden.

5. Wanneer de download is voltooid, dubbelklikt u op het gedownloade bestand om het Norton-installatieprogramma te starten.

6. In het venster van het Norton-installatieprogramma selecteert u Ik wil lid worden van Norton Community Watch. Klik vervolgens op Installeren om de installatie te starten.

7. Voer uw beheerderswachtwoord in wanneer installatiehulpprogramma hierom vraagt en klik vervolgens op Installeer hulpprogramma.

8. Klik op Opnieuw opstarten in het Norton-installatievenster als u hierom wordt gevraagd.

9. Zodra uw Mac opnieuw is opgestart, klikt u in het weergegeven Norton-installatievenster op Nu openen om de Systeemvoorkeuren te openen.

10. Ga in het venster met voorkeuren voor Beveiliging en privacy naar het tabblad Algemeen. Klik onderaan op het vergrendelingspictogram, voer uw beheerderswachtwoord in en klik vervolgens op Ontgrendelen.

11. Klik naast System software from application Norton was blocked from loading (Laden van systeemsoftware van Norton-programma is geblokkeerd) op Toestaan. Sluit het venster Systeemvoorkeuren af.

12. Klik op Doorgaan in het Norton-installatievenster.

13. Klik in het Norton-installatievenster op Openen om naar de instellingen voor Beveiliging en privacy te gaan.

Om de Norton-installatie op macOS 10.15.x of later te voltooien, moet u Norton Volledige schijftoegang geven.

14. Ga in het venster met voorkeuren voor Beveiliging en privacy naar het tabblad Privacy. Klik onderaan op het vergrendelingspictogram, voer uw beheerderswachtwoord in en klik vervolgens op Ontgrendelen.

15. Selecteer in het linkerdeelvenster Volledige schijftoegang. Selecteer vervolgens in het rechterdeelvenster Norton-systeemextensie. Sluit het venster Systeemvoorkeuren af.

16. Klik in het venster Installatie geslaagd op Opnieuw starten.

U moet uw computer opnieuw opstarten om het installatieproces te voltooien.

17. Klik in het Norton-installatievenster op Volgende en vervolgens op Voltooien.

18. Voer het e-mailadres en wachtwoord in waarmee u zich aanmeldt bij Norton als u wordt gevraagd om het programma te activeren. Selecteer uw licentie in de lijst met beschikbare licenties voor uw account en klik op Volgende.

De installatie van Norton is nu voltooid.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v71245565
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 03/03/2020