Norton instellen om frauduleuze of phishingwebsites op Mac te detecteren

Apparaatbeveiliging van Norton omvat Safe Web om sites te analyseren wanneer u internet met Firefox, Safari of Chrome. Het rangschikt de sitebeveiliging en waarschuwt u als frauduleuze of phishingsites worden gedetecteerd. Safe Web helpt u te beschermen tegen cybercriminelen die valse sites opzetten, zoals illegale winkelsites, om uw financiële of persoonlijke gegevens te achterhalen

Safe Web-opties inschakelen en configureren

U kunt Safe Web-opties alleen inschakelen en configureren op Mac OS X 10.9 of eerdere versies.

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik in het linkerdeelvenster op Safe Web en controleer dat Safe Web is ingeschakeld.

4. Klik in de rij Safe Web op het instellingenpictogram en stel de volgende opties als benodigd in:

• Verbeter de resultaten van zoekmachines en geef siteclassificaties weer in de zoekresultaten.

• Een waarschuwing weergeven wanneer een schadelijke website wordt bezocht.

• Schadelijke websites blokkeren.

• Schakel phishingbescherming in om het beveiligingsniveau van de websites die u bezoekt te analyseren.

• Dien de volledige URL in wanneer een verdachte website wordt gedetecteerd om de site-URL ter analyse naar Norton te sturen.

Norton Safe Search instellen als uw standaardzoekmachine

Daarnaast kunt u de Norton-startpagina instellen als uw standaardstartpagina.

1. Open uw browser en klik op het pictogram van de Safe Web-extensie.

2. Klik op het instellingenpictogram in het pop-upvenster Safe Web.

3. Selecteer op de pagina Browserinstellingen de optie 'Stel Norton Safe Search in als uw standaardzoekmachine'.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6161673
Besturingssysteem: mac_os_x