Norton Safe Search in- of uitschakelen

Norton Safe Search beschermt u tegen online bedreigingen door automatisch onveilige websites weg te filteren in zoekresultaten. Het biedt ook veiligheidsclassificaties voor al uw zoekresultaten zodat u kunt beslissen welke site veiliger en betrouwbaarder is om te openen. Het is raadzaam Norton Safe Search in te stellen als standaardzoekmachine in uw browser.

Aan de hand van de browservoorkeuren kunt u uw standaardzoekmachine wijzigen in Norton Safe Search of in een andere zoekmachine naar keuze.

Afhankelijk van uw browser selecteert u een van de volgende opties:

Google Chrome

1. Start Google Chrome.

2. Klik in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser op het pictogram Google Chrome aanpassen en beheren . Ga naar Meer hulpprogramma's en klik op Extensies.
  3. Klik in het venster Extensies naast Norton Safe Search op de schakelaar om de functie in of uit te schakelen.

4. Start Google Chrome opnieuw.

Mozilla Firefox

1. Start Mozilla Firefox.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Menu openen en klik vervolgens op Invoegtoepassingen.
  3. Klik op het tabblad Extensies op Inschakelen.

Klik op Uitschakelen om Norton Safe Search uit te schakelen.

4. Start Mozilla Firefox opnieuw.

Apple Safari voor Mac

De volgende stappen werken alleen voor de verouderde Norton-extensie en werken niet voor Safari 12.x of later.

1. Start Apple Safari.

2. Klik op de menubalk op Safari > Voorkeuren.

3. Selecteer Norton Safe Search op het tabblad Extensies.

4. Selecteer naast Norton Safe Search als standaard Ja om Norton Safe Search in te schakelen of Nee om het uit te schakelen.

5. Selecteer de gewenste zoekmachine op het tabblad Zoeken naast zoekmachine.

6. Sluit het venster Voorkeuren af.

Microsoft Internet Explorer

1. Start Internet Explorer.

2. Afhankelijk van uw versie van Internet Explorer, voert u een van de volgende handelingen uit.

• Voor Internet Explorer 9 en later: klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Instellingen en klik vervolgens op Invoegtoepassingen beheren.

• Voor Internet Explorer 8: Klik in de rechterbovenhoek op Extra en klik vervolgens op Invoegtoepassingen beheren.

3. Klik in het venster Invoegtoepassingen beheren, onder Typen invoegtoepassingen op Zoekmachines.

4. Klik op Norton Safe Search en vervolgens op Als standaard instellen.

5. Klik op Sluiten.