Norton Password Manager-aanmeldingen beheren

Met Password Manager kunt u een nieuwe aanmelding toevoegen of de titel, URL, gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen voor de aanmeldingen die u in het venster Aanmeldingen heeft opgeslagen. De bijgewerkte gegevens worden automatisch ingevuld wanneer u de betreffende webpagina de volgende keer bezoekt.

Via het pijltje naast de URL kunt u snel een aanmeldingspagina openen.

Een aanmelding toevoegen via een browser

1. Open uw browser.

2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op Norton Password Manager.

3. Klik in het weergegeven pop-upvenster op Safe openen.

4. Typ het wachtwoord van uw safe in het venster Uw safe ontgrendelen en klik vervolgens op Safe openen.

5. Klik op het pictogram voor de Norton Password Manager-extensie en vervolgens op Safe.

6. Klik in het venster van Norton Password Manager op + en selecteer vervolgens Nieuwe aanmelding in het keuzemenu.

7. Voer in het venster Aanmelding maken de vereiste details in en klik op Opslaan.

Als u Safewachtwoord vereist selecteert, wordt u gevraagd het wachtwoord van Norton Password Manager in te voeren voordat het een aanmelding automatisch invult.

Een aanmelding bewerken of verwijderen via een browser

1. Open uw browser.

2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op Norton Password Manager.

3. Klik in het weergegeven pop-upvenster op Safe openen.

4. Typ het wachtwoord van uw safe in het venster Uw safe ontgrendelen en klik vervolgens op Safe openen.

5. Klik op het pictogram voor de Norton Password Manager-extensie en vervolgens op Safe.

6. Voer in het venster van Norton Password Manager op het tabblad Aanmeldingen een van de onderstaande handelingen uit:

• Om een aanmelding te bewerken, klikt u op het pictogram en vervolgens op Bewerken om de aanmeldingsgegevens te bewerken. In het geopende venster brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

• Om een aanmelding te verwijderen, klikt u op het pictogram en vervolgens op Verwijderen om de aanmeldingsgegevens te verwijderen. In het venster Weet u het zeker? klikt u op Item verwijderen.

Een aanmelding handmatig toevoegen via Norton

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Internetbeveiliging in het hoofdvenster van Norton. Klik vervolgens op Password Manager.

3. Klik op de vervolgkeuzelijst bovenaan het venster en kies Nieuwe aanmelding.

4. Geef in het venster AANMELDING MAKEN in het veld Titel een naam voor de aanmelding op.

5. Geef in het veld Labels de categorie van de aanmelding op.

6. Geef in het veld Aanmeldings-URL de URL van de website op. Zorg dat u de URL vooraf laat gaan door HTTP of HTTPS.

7. Geef in het dialoogvenster Gebruikersnaam de gebruikersnaam van de aanmelding op.

8. Voer het wachtwoord van uw aanmelding in het vak Wachtwoord in.

9. Gebruik de volgende opties om de beveiliging van de aanmelding te configureren:

Safewachtwoord vereist

Hiermee wordt u om uw Password Manager-wachtwoord gevraagd voordat een aanmelding automatisch wordt ingevuld.

U dient deze optie te gebruiken om uw persoonlijke aanmeldingsgegevens veiliger te maken. Deze optie kunt u bijvoorbeeld voor de website van uw online bank gebruiken.

Automatisch invullen

Hiermee worden de aanmeldingsgegevens voor websites die u bezoekt automatisch ingevuld.

Het is raadzaam deze optie te gebruiken om de aanmeldingsgegevens voor een webpagina te laten invullen.

Automatisch verzenden

Hiermee wordt u automatisch bij de website aangemeld.

10. Klik op Opslaan.

Een aanmelding bewerken via Norton

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Internetbeveiliging in het hoofdvenster van Norton. Klik vervolgens op Password Manager.

3. Klik op Aanmeldingen in het linkerdeelvenster.

4. Klik op de aanmelding die u wilt bewerken.

U kunt de optie Sorteren op boven aan het venster Aanmeldingen gebruiken om een aanmelding sneller te vinden. U kunt ook rechtstreeks naar een aanmelding zoeken in het vakje Zoeken in uw safe.

5. In het weergegeven venster klikt u op Bewerken en brengt u de gewenste wijzigingen aan.

6. Klik op Opslaan.

Een aanmelding verwijderen via Norton

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Internetbeveiliging in het hoofdvenster van Norton. Klik vervolgens op Password Manager.

3. Klik op Aanmeldingen in het linkerdeelvenster.

4. Klik op de aanmelding die u wilt verwijderen.

U kunt de optie Sorteren op boven aan het venster Aanmeldingen gebruiken om een aanmelding sneller te vinden. U kunt ook rechtstreeks naar een aanmelding zoeken in het vakje Zoeken in uw safe.

5. Klik op Verwijderen in het venster dat verschijnt.

6. Klik op Ja in het dialoogvenster Waarschuwing.

Een aanmelding handmatig toevoegen op Android of iOS

1. Meld u aan bij de Norton Password Manager-app.

2. Tik in het scherm van de safe op Aanmeldingen.

3. Tik op het plusteken boven aan het scherm.

4. Voer de vereiste details in de sectie Nieuwe aanmelding maken in.

5. Tik op het vinkje.

U kunt een aanmelding aan uw Favorieten toevoegen en er een notitie voor maken. U kunt ook een achtergrondkleur voor uw aanmeldingen kiezen.

Een aanmelding handmatig verwijderen of bewerken op Android of iOS

1. Meld u aan bij de Norton Password Manager-app.

2. Tik in het scherm van de safe op Aanmeldingen.

3. Tik op de aanmelding die u wilt bewerken of verwijderen.

U kunt ook in het zoekvakje naar een aanmelding zoeken.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u een aanmelding wilt bewerken, tikt u op het bewerkingspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm, voert u de vereiste wijzigingen door en tikt u op het vinkje.

• Als u een aanmelding wilt verwijderen, tikt u op Deze aanmelding verwijderen rechtsonder in het scherm en bevestigt u de verwijdering in het waarschuwingsdialoogvenster. Afhankelijk van uw instelling wordt u mogelijk om uw safewachtwoord gevraagd om de verwijdering te voltooien.

Video: uw Password Manager-safe beheren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v5466271
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 23/04/2019