Website-informatie controleren met behulp van Antiphishing

Antiphishing geeft u de volgende informatie over de websites die u bezoekt:

• Of het veilig is vertrouwelijke informatie op de webpagina in te voeren

• Of de website frauduleus is

• Of de website verdacht is

• Als bekend is dat de website vervelende gevolgen veroorzaakt

In het pop-upvenster Norton Safe Web in de browsers Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome wordt meer informatie gegeven over de beveiligingsstatus van de websites die u bezoekt.

Het pop-upvenster Norton Safe Web biedt daarnaast informatie over websites die door Norton zijn beveiligd. Cybercriminelen van websites bootsen vaak websites van bedrijven na om frauduleuze websites te maken. Antiphishing identificeert de frauduleuze websites.

NortonLifeLock analyseert de pagina's van deze sites en verifieert of ze werkelijk van het weergegeven bedrijf zijn. U kunt erop vertrouwen dat de informatie die u verstrekt, naar het bedrijf gaat waarmee u zaken wilt doen.

Als u denkt dat een website misschien frauduleus is, kunt u deze voor verdere evaluatie bij NortonLifeLock melden. Zie Submit a website to Norton Safe Web voor meer informatie over het indienen van een website voor evaluatie

In het pop-upvenster Norton Safe Web worden de volgende berichten weergegeven:

Pictogram

Bericht

VEILIG

Naast de zoekresultaten ziet u een groen pictogram met OK.

Norton Safe Web heeft deze site geanalyseerd en vastgesteld dat een bezoek hieraan veilig is.

NIET GETEST

Een pictogram met een grijs vraagteken wordt naast de zoekresultaten weergegeven

Norton Safe Web heeft deze site niet geanalyseerd en heeft onvoldoende informatie over deze site. Omdat NortonLifeLock de site niet heeft getest, is het raadzaam dat u deze site niet bezoekt.

ONVEILIG

Naast de zoekresultaten kan een rood kruisje (x) worden weergegeven.

Norton Safe Web heeft deze pagina geanalyseerd en vastgesteld dat een bezoek aan deze pagina onveilig is. Deze website probeert mogelijk schadelijke software op uw computer te installeren.

LET OP

Naast de zoekresultaten kan een oranje uitroepteken worden weergegeven.

Norton Safe Web heeft deze site geanalyseerd en vastgesteld dat deze site enkele bedreigingen bevat die zijn geclassificeerd als Stoorfactoren. Stoorfactoren zijn niet gevaarlijk maar kunnen wel zonder uw toestemming ongewenste toepassingen op uw computer installeren.