App-beveiliging en Internetbeveiliging in de Norton 360-app op uw Android-apparaat instellen

U kunt de functies App-beveiliging en Internetbeveiliging op uw mobiele apparaat instellen om uw apparaat te beschermen tegen apps die risico's en online bedreigingen bevatten Enkele functies zijn:

• App Advisor voor Google Play : scant apps en laat weten of apps risico's bevatten voordat u ze vanaf Google Play installeert.

• Real-time scan : voert automatisch scans uit en beschermt uw apparaat beter tegen malware en risicovolle apps.

• Ransomware Recovery : scant apps op 'screen-lock'-ransomware die uw apparaat vergrendelt tot er een betaling is gedaan, en op crypto-ransomware die waardevolle inhoud versleutel om bestanden te gijzelen.

• Safe Web : helpt frauduleuze websites detecteren en waarschuwt u voordat u deze bezoekt.

• Safe Search : Norton Safe Search geeft de Norton Secured-classificatie voor een website in zoekresultaten weer, zodat u verdachte sites kunt identificeren en uit uw zoekresultaten kunt filteren.

Norton Safe Search geeft geen beveiligingsclassificatie voor betaalde zoekresultaten (gesponsorde links) en filtert potentieel onveilige gesponsorde links niet uit de zoekresultaten.

Als u de functies App-beveiliging en Internetbeveiliging wilt gebruiken, moet u de Norton 360-service op uw apparaat inschakelen Zodra u de functie App Advisor voor Google Play op uw apparaat hebt ingesteld, schakelt uw Norton 360-app automatisch de functies Real-time scan, Ransomware Recovery en Safe Web in.

U kunt ook de kaart Uw beschermingsrapport gebruiken voor een samenvatting van de activiteiten die uw Norton 360-app de afgelopen 30 dagen heeft uitgevoerd om uw apparaat te beschermen tegen:

• Schadelijke websites

• Malware en mogelijk schadelijke apps

App Advisor voor Google Play instellen

1. Open de Norton 360-app via het startscherm.

2. Als u de optie Beveiliging ziet op het hoofdscherm van de Norton 360-app, tikt u op Beveiliging of gaat u naar stap 3.

3. Tik op App-beveiliging.

4. Tik op Instellen.

5. Tik in het scherm Toegankelijkheid op Norton 360-service.

6. Op het scherm Norton 360-service schuift u de regelaar naast Norton 360-service naar Aan.

7. Lees de informatie in de waarschuwing en tik op Toestaan of Ok.

8. Afhankelijk van uw Android OS-versie doet u het volgende:

• Op apparaten met Android 9.x of later gaat u naar het scherm Display over other apps (Weergeven over andere apps). Schakel dan de optie in met de schuifregelaar naast Allow display over other apps (Weergeven over andere apps toestaan).

• Op apparaten met Android 6.x tot 8.x gaat u naar het scherm Apps that can draw over other apps (Apps die over andere apps kunnen tekenen). Schakel dan de optie in met de schuifregelaar naast Permit drawing over other apps (Tekenen over andere apps toestaan).

9. In de waarschuwing Blijf beschermd tikt u op Volgende.

10. Afhankelijk van uw Android OS-versie doet u het volgende:

• Op apparaten met Android 9.x of later: tik in de waarschuwing Let app always run in background? (App altijd op de achtergrond actief laten blijven?) op Toestaan.

• Op apparaten met Android 6.x tot 8.x: tik in de waarschuwing Ignore battery optimizations? (Batterij-optimalisaties negeren?) op Yes.

Wanneer u de Norton 360-app installeert, zal App Advisor tijdens de initiële set-up automatisch de geïnstalleerde apps op uw apparaten scannen en u, indien nodig, waarschuwen op risico's. U kunt vervolgens apps vertrouwen of verwijderen.
De geïnstalleerde apps worden geclassificeerd als Privacyrisico, afhankelijk van het volgende gedrag:
  • Persoonlijke gegevens gedeeld: geeft informatie weer zoals persoonlijke accountgegevens, contactgegevens, SIM-kaartgegevens, instellingsinfo, details van geïnstalleerde apps, locatie- en/of apparaatgegevens, wanneer deze worden gedeeld met de geïnstalleerde apps.

• Weergegeven reclame: brengt u op de hoogte als de app advertenties weergeeft in de apps, advertenties op uw meldingsbalk plaatst of advertentiepictogrammen op uw startscherm plaatst.

• Gegevensverbruik op de achtergrond: classificeert de app op basis van de mogelijkheid om op de achtergrond mobiele gegevens over te dragen of bandbreedte te verbruiken terwijl de app niet in gebruik is.

Sommige Android-apps en hun afhankelijke services zijn ontworpen om achtergrondgegevens te gebruiken om volledig te functioneren.

• Ongebruikelijk gedrag gedetecteerd: geeft informatie weer wanneer ongebruikelijke activiteit door een app op uw apparaat wordt ontdekt.

• Batterijverbruik op de achtergrond: geeft de apps weer die op de achtergrond locatiegegevens gebruiken en regelmatig vernieuwen en meer batterijvermogen gebruiken, zelfs wanneer de app niet is geopend.

De rapportkaart voor App-beveiliging weergeven

1. Open de Norton 360-app via de startpagina.

2. Tik onderaan het hoofdscherm van de Norton 360-app op de optie Uw beschermingsrapport om dit op te halen.

3. In de sectie App-beveiliging ziet u het aantal veilige en mogelijk schadelijke apps dat Norton 360 heeft geïdentificeerd.

Safe Search instellen

1. Open de Norton 360-app via het startscherm.

2. Als u de optie Beveiliging ziet op het hoofdscherm van de Norton 360-app, tikt u op Beveiliging of gaat u naar stap 3.

3. Tik op Internetbeveiliging.

4. Tik onder Meer beveiliging op Set-up vereist.

5. Tik op het scherm Voeg een snelkoppeling toe op Snelkoppeling toevoegen en tik dan op Automatisch toevoegen. Er wordt een snelkoppeling gemaakt op het startscherm van uw apparaat.

6. Veeg naar rechts op het scherm en tik vervolgens in het scherm Voeg een zoekbalk toe op Zoekbalk toevoegen. De Norton Safe Search-balk wordt toegevoegd aan het meldingsgebied, zodat u snel toegang heeft tot Safe Search.

7. Tik op Voltooien.

De rapportkaart voor Internetbeveiliging weergeven

1. Open de Norton 360-app via de startpagina.

2. Tik onderaan het hoofdscherm van de Norton 360-app op de optie Uw beschermingsrapport om dit op te halen.

3. In de sectie Internetbeveiliging kunt u het aantal veilige en schadelijke websites bekijken dat Norton 360 heeft gedetecteerd.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v137722459
Besturingssysteem: Android
Laatste wijziging: 01/11/2021