Veelgestelde vragen: Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord

Met de functie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord kunt u de Password Manager-kluis ontgrendelen met een desktopbrowser door een melding op uw mobiele apparaat goed te keuren. Als de Norton Password Manager-extensie is geïnstalleerd, wordt er automatisch een ontgrendelingsverzoek naar uw geregistreerde mobiele apparaat verzonden telkens wanneer u uw desktopbrowser start.

Hoe wijzig ik het geregistreerde mobiele apparaat?

Als u het geregistreerde mobiele apparaat wilt wijzigen, moet u het bestaande apparaat verwijderen uit de safe-instellingen voor de geconfigureerde desktopbrowser en de functie opnieuw instellen op een ander apparaat.

Het mobiele apparaat wijzigen

1. Open de desktopbrowser, start de Norton Password Manager-extensie en meld u aan bij uw Norton-account en uw kluis.

2. Klik op het pictogram voor de Norton Password Manager-browserextensie en vervolgens op Web-app openen.

3. Klik op de pagina Wachtwoordbeheer op Instellingen.

4. Klik op de pagina Instellingen onder Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord op bewerken.

5. Klik op de pagina Instellingen voor Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord op Apparaat wijzigen.

6. Selecteer uw mobiele apparaat in de lijst onder Mijn apparaten en klik op Inschakelen.

Ik wil niet dat het ontgrendelingsverzoek naar mijn mobiele apparaat wordt gestuurd telkens wanneer ik mijn browser start. Hoe doe ik dat?

U kunt de optie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord altijd uitvoeren bij het starten van de browser uitschakelen in de instellingen van Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord van de Norton Password Manager-extensie op uw computer of Mac.

Wanneer kan het ontgrendelingsverzoek vanaf mijn computer of Mac naar mijn mobiele apparaat worden verzonden?

Het ontgrendelingsverzoek wordt telkens wanneer u de browser start of u aanmeldt bij uw Norton-account naar uw mobiele apparaat verzonden. De functie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord werkt alleen als u de Password Manager-browserextensie heeft geïnstalleerd en de functie heeft ingeschakeld.

Moet ik de functie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord inschakelen in elke browser die ik gebruik?

Ja. De functie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord moet apart worden ingesteld voor elke browser waarin de Norton Password Manager-extensie is geïnstalleerd.

Kan ik meerdere mobiele apparaten registreren om het verzoek Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord vanaf mijn computer of Mac goed te keuren?

Nee. Er kan altijd maar één apparaat geregistreerd zijn om een ontgrendelingsverzoek vanaf uw computer goed te keuren.

Kan ik de functie Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord uitschakelen?

1. Open de desktopbrowser, start de Norton Password Manager-extensie en meld u aan bij uw Norton-account en uw kluis.

2. Klik op het pictogram voor de Norton Password Manager-browserextensie en vervolgens op Web-app openen.

3. Klik op de pagina Wachtwoordbeheer op Instellingen.

4. Klik op de pagina Instellingen onder Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord op bewerken.

5. Klik op de pagina Instellingen voor Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord op Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord uitschakelen.

Er is een ontgrendelingsverzoek naar mijn computer gezonden, maar op mijn mobiele apparaat is geen melding ontvangen. Wat kan hiervoor de reden zijn?

Mogelijke redenen waarom u de verwachte melding niet ontvangt:
  • Als uw mobiele apparaat geen stabiele internetverbinding heeft, is het ontgrendelingsverzoek mogelijk niet ontvangen.

• Als meldingen voor de Norton Password Manager-app op uw iOS-apparaat zijn uitgeschakeld, ontvangt u de melding niet. Schakel meldingen voor Norton Password Manager in op uw iOS-apparaat en start de app opnieuw.

• Als de Norton Password Manager-app van het mobiele apparaat is verwijderd, ontvangt het apparaat de melding van het verzoek Kluis ontgrendelen zonder wachtwoord niet.

• Als het apparaat in de energiebesparingsmodus staat of als batterijoptimalisatie in de app is ingeschakeld, ontvangt het apparaat de melding voor het ontgrendelingsverzoek mogelijk niet.

Ik heb op mijn mobiele apparaat een melding voor een ontgrendelingsverzoek ontvangen, maar wanneer ik op Goedkeuren klik, krijg ik een foutmelding. Wat kan hiervoor de reden zijn?

Enkele mogelijke redenen voor een foutmelding bij het goedkeuren van een ontgrendelingsverzoek op een mobiel apparaat zijn:
  • De weergegeven tijd op het mobiele apparaat is onjuist

• Melding is mogelijk verlopen

• Mobiele app is mogelijk verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op het apparaat

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v136450325
Besturingssysteem: Android;Mac;Windows;iOS
Laatste wijziging: 22/09/2023