Een sterk wachtwoord maken met wachtwoordgenerator van Norton

Het gebruik van een sterk wachtwoord is een van de belangrijkste manieren om te voorkomen dat de beveiliging van een computer wordt geschonden. Met de huidige rekenkracht van een eenvoudige laptop kunnen zwakke wachtwoorden binnen enkele seconden worden geraden of gekraakt.

Met de wachtwoordgenerator in Norton Password Manager maakt u uiterst veilige wachtwoorden die moeilijk te kraken of te raden zijn. Telkens wanneer u een nieuwe aanmelding maakt, kunt u de wachtwoordgenerator gebruiken om sterke wachtwoorden te maken.

Selecteer een van de volgende opties om een sterk wachtwoord te maken met de wachtwoordgenerator:

Ik heb de Norton-browserextensie op een Windows- of Mac-computer

1. Open uw browser.

2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op Norton Password Manager.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u zich niet bij uw Norton-account heeft aangemeld, klikt u op Aanmelden

• Als u zich bij uw Norton-account heeft aangemeld, klikt u in het scherm Uw kluis is vergrendeld op Kluis openen.

4. Klik in het weergegeven pop-upvenster op Safe openen.

5. Typ het wachtwoord van uw safe in het venster Uw safe ontgrendelen en klik vervolgens op Safe openen.

6. Klik in het venster van Norton Password Manager op en vervolgens op Wachtwoordgenerator.

Standaard wordt bovenin het venster Wachtwoordbeheer een sterk wachtwoord van 20 tekens weergegeven.

7. Klik op Kopiëren of Opnieuw genereren om het weergegeven wachtwoord te kopiëren of opnieuw te genereren. Klik vervolgens op Sluiten.

U kunt het wachtwoord wijzigen door een of meer van de onderstaande selectievakjes in te schakelen. U kunt ook de lengte van het wachtwoord wijzigen door de schuifregelaar te verslepen.

U kunt ook een sterk wachtwoord genereren door de wachtwoordgenerator te gebruiken die beschikbaar is op deze website.

Ik heb de Norton Password Manager-app op een Android- of iOS-apparaat

1. Meld u aan bij de Norton Password Manager-app.

2. Tik in het scherm Kluis onder Meer functies op Wachtwoordbeheer

3. Tik in het scherm Genereren op Genereren.

Er wordt een sterk wachtwoord gegenereerd dat boven in het scherm Wachtwoordbeheer wordt weergegeven.

4. Klik op Kopiëren om het getoonde wachtwoord te kopiëren.

U kunt het wachtwoord wijzigen door een of meer van de onderstaande selectievakjes in te schakelen. U kunt ook de lengte van het wachtwoord wijzigen door de schuifregelaar te verslepen.