Gebruikersaccounts op Windows maken

Met gebruikersaccounts kunnen meerdere mensen één computer delen. Ieder lid van uw gezin kan zich aanmelden bij Windows met zijn/haar eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Iedere gebruiker kan vervolgens zijn eigen, aangepaste instellingen hebben. Wanneer uw kinderen aparte gebruikersaccounts hebben, kan Norton Family ieder kind apart volgen.

Als uw computer één gebruikersaccount heeft, is dit een Beheerdersaccount. U kunt een standaardgebruikersaccount maken voor ieder kind dat de computer gebruikt. Zo kunt u voorkomen dat zij beheerderstaken uitvoeren, zoals het maken van nieuwe gebruikersaccounts.

In de volgende afbeelding wordt het aanmeldingsscherm met verschillende gebruikersaccounts op Windows 7 weergegeven.

Een nieuwe gebruikersaccount maken op Windows

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Op Windows Vista of Windows 7 klikt u in het menu Start op Configuratiescherm.

• Op Windows 8 of later gaat u naar het Start -venster.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Op Windows Vista klikt u in het configuratiescherm van Windows op Gebruikersaccounts.

• Op Windows 7 klikt u in het configuratiescherm van Windows op Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht en vervolgens op Gebruikersaccounts.

• Op Windows 8 of later veegt u vanaf de rechterkant van het scherm, klikt u op Instellingen en vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik voor Windows Vista op Gebruikersaccount toevoegen of verwijderen en vervolgens op Een nieuwe account maken.

• Op Windows 7 klikt u op Een andere account beheren. Als u om een beheerderswachtwoord of bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of geeft u bevestiging.

• Op Windows 8 of later klikt u op Gebruikers, Een gebruiker toevoegen en vervolgens op Aanmelden zonder een Microsoft-account.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Typ in Windows Vista een naam voor de account.

• Op Windows 7 klikt u op Een nieuwe account maken.

• Op Windows 8 of later klikt u op Lokale account en voert u de accountnaam in.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Op Windows Vista of Windows 7 selecteert u het accounttype en klikt u op Account maken.

• Op Windows 8 of later klikt u op Voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v91580726_nortonfamily_help_nl_nl
Besturingssysteem: Windows, Android, iOS
Laatste wijziging: 09/11/2018