Apparaattoewijzing bewerken op het apparaat van uw kind

U moet een apparaat aan uw kind koppelen om de internetactiviteiten van dat kind te volgen. U kunt de apparaat- of gebruikersaccounttoewijzing via de Norton-website of via het apparaat van uw kind wijzigen. Wanneer u een apparaat of een gebruikersaccount voor een kind opnieuw toewijst, wordt in Norton Family de nieuwe toewijzing gebruikt om toezicht te houden op het kind.

Norton-website

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het kind voor wie u apparaattoewijzing wilt wijzigen.

3. Klik op Apparaat toevoegen.

4. Selecteer de Windows-computer waarop u de toewijzing wilt wijzigen.

5. Kies de gebruikersaccount die u aan het kind wilt toewijzen.

Als het kind meerdere accounts gebruikt om zich aan te melden op de Windows-computer, kiest u al die accounts.

6. Klik op Opslaan.

De Windows-computer van uw kind

Dit is niet van toepassing als de computer van uw kind Windows XP als besturingssysteem heeft. U kunt apparaattoewijzingen echter op elk moment wijzigen door u aan te melden bij uw account via een apparaat met internettoegang. Voor optimaal gebruik van Norton Family is het raadzaam het Windows-besturingssysteem op de computer van uw kind naar een hogere versie te upgraden.

1. Klik in het meldingsgebied op het Norton Family-pictogram en klik vervolgens op Accounts bewerken.

2. Typ uw e-mailadres en wachtwoord en klik op Aanmelden.

3. Klik op Bewerken naast het kindprofiel waaraan u de computer wilt koppelen.

4. Selecteer meldt zich aan als en kies het account dat het kind gebruikt om zich op dit apparaat aan te melden. Als uw kind meerdere gebruikersaccounts heeft, moet u het kind voor al die gebruikersaccounts selecteren.

5. Klik op Opslaan > OK.

Het Android-apparaat van uw kind

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht in de modus Ouder.

2. Tik op het kind aan wie het apparaat momenteel is toegewezen.

3. Tik op het pictogram voor kindprofiel in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Tik onder Apparaten op het apparaat dat aan het kind is toegewezen.

5. Tik in de melding Apparaat verwijderen op OK en schakel dan over naar de modus Kind.

6. Tik op het kind aan wie u het apparaat wilt toewijzen.

7. U kunt de standaardnaam van het apparaat gebruiken of een nieuwe naam kiezen. Norton Family gebruikt deze naam om dit apparaat later te identificeren.

8. Tik op Gereed.

9. Tik op Activeren om te voorkomen dat uw kind de app verwijdert.

10. Tik op OK.

Het iOS-apparaat van uw kind

1. Tik op Instellingen-app > Schermtijd > Materiaal en privacy en schakel dan Materiaal en privacy uit.

2. Houd het Norton Family-pictogram ingedrukt totdat het begint te trillen.

3. Tik op het kruisje om de app te verwijderen.

4. Druk op de knop Home.

5. Ga naar de App Store en installeer de Norton Family-app opnieuw.

6. Open de Norton Family-app.

7. Lees de Licentie- en serviceovereenkomst en tik vervolgens op Accepteren.

8. Meld u aan met uw Norton-aanmeldingsgegevens.

9. Kies het kind aan wie u dit apparaat wilt toewijzen.

Als u een nieuw kind wilt toevoegen, tikt u op Nieuw kind toevoegen. Voer de gegevens van het kind in en tik vervolgens op Opslaan.

10. Geef een naam op voor dit apparaat.

11. Tik op Opslaan en schakel vervolgens de beperkingen in. Lees voor meer informatie: Beperkingen instellen op iOS