Voorkomen dat uw kind nieuwe gebruikersaccounts maakt op apparaten met Android 8.0 of hoger

Volg de onderstaande stappen om te voorkomen dat uw kinderen het toezicht van Norton Family op apparaten met Android 8.0 of hoger omzeilen.

Deze stappen zijn algemeen en kunnen verschillen, afhankelijk van de versie van het Android-besturingssysteem.

Een wachtwoord of PIN-beveiliging voor het profiel van de eigenaar instellen

1. Tik op het apparaat van uw kind op het pictogram Instellingen.

2. Onder Persoonlijk tikt u op Beveiliging.

3. Onder Schermbeveiliging tikt u op Scherm vergrendelen of Schermvergrendeling.

4. Tik op de vergrendelmethode die u wilt gebruiken.

Voor PIN-beveiliging tikt u op PIN en kiest u een 4-cijferige PIN.

Voor wachtwoordbeveiliging tikt u op Wachtwoord en kiest u een wachtwoord.

Bestaande gastprofielen verwijderen

Wanneer u een gastaccount definitief verwijdert, wist u alle gekoppelde gegevens van de account inclusief de gedownloade bestanden en de afbeeldingen die in de gastmodus zijn vastgelegd.

1. Sleep de berichtenbalk naar beneden en dubbeltik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Tik op Gast om over te schakelen naar een gastprofiel.

3. Sleep de berichtenbalk naar beneden en tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

4. Tik op Gast verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.

5. Uw apparaat schakelt terug naar het profiel van de eigenaar.

6. Sleep de berichtenbalk naar beneden en tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

7. Tik op Meer instellingen en tik op het pictogram Menu.

8. Hef de selectie van Gebruikers toevoegen wanneer apparaat is vergrendeld op om het aanmaken van nieuwe accounts te voorkomen.

Een nieuw gebruikersprofiel voor uw kinderen maken

1. Sleep de berichtenbalk naar beneden en dubbeltik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Tik op Meer instellingen en tik vervolgens op Gebruiker of profiel toevoegen.

3. Tik op OK om het maken van het nieuwe gebruikersprofiel te bevestigen.

4. Tik op Nu instellen om een nieuwe ruimte voor uw kind te maken.

5. Voer de naam van uw kind en andere details in om de setup te voltooien.

6. Installeer de Norton Family-app in het profiel van dit kind. Zie Aan de slag met Norton Family voor meer informatie.

7. Tik op Instellingen > Gebruikers, tik op het tandwiel en schuif vervolgens de schakelaar Telefoongesprekken en sms-berichten toestaan naar rechts. Uw kind kan dan bellen met het apparaat en berichten verzenden of ontvangen.

8. Tik op Telefoongesprekken en sms-berichten toestaan

9. Volg de instructies in STAP 1 en vraag aan uw kind om een PIN of wachtwoord voor zijn/haar profiel te kiezen.

10. Herhaal deze stap om meer profielen voor kinderen toe te voegen.