Stel Direct vergrendelen en pincode in

Direct vergrendelen is een functie waarmee u alle apparaten van uw kind die met internet zijn verbonden, kunt beperken. Hoe de functie werkt, is afhankelijk van het type apparaat van uw kind. Als Direct vergrendelen is ingeschakeld, wordt het vergrendelingspictogram op het profiel van uw kind rood.

Met een pincode kan uw kind zijn/haar Android-apparaat in noodgevallen ontgrendelen, zelfs als de tijdslimiet is bereikt. Dezelfde pincode wordt gebruikt voor Direct vergrendelen.

U kunt zich bij Norton aanmelden of de -app voor ouderlijk toezicht gebruiken om Direct vergrendelen in of uit te schakelen en een pincode in te stellen.

Norton-website

Windows- en Android-apparaten

U moet een pincode instellen om Direct vergrendelen in te schakelen op Windows- en Android-apparaten. Als de functie is ingeschakeld, blijven de apparaten volledig vergrendeld tot u ze ontgrendelt of tot u uw kind de ontgrendelingscode geeft. Gedurende deze periode kan uw kind echter oproepen van elke persoon ontvangen, maar alleen oproepen plaatsen naar de toegestane contacten die u heeft ingesteld.

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het kind voor wie u de apparaten wilt vergrendelen.

3. Klik op optie.
  4. Als het pincodevenster grijs wordt weergegeven, zet u de schakelaar Aan/uit op Aan.

U kunt Direct vergrendelen niet gebruiken als de pincode is uitgeschakeld.

5. Als u de pincode heeft ingesteld, klikt u op Vergrendelen om Direct vergrendelen in te schakelen. Volg de onderstaande stap als u de pincode wilt wijzigen.

6. Als u de huidige pincode wilt zien, klikt u op Wilt u de pincode wijzigen, klik dan op Bewerken en voer een nieuwe viercijferige code in. Klik vervolgens op Opslaan.
  7. Klik in het venster Contactpersonen voor noodgevallen op Beheren en voeg een contactpersoon voor noodgevallen toe. Klik vervolgens op Opslaan.

U kunt tot zes contactpersonen toevoegen aan de lijst met toegestane contactpersonen. Dit venster verschijnt alleen als uw kind is gekoppeld aan een Android-apparaat met belmogelijkheden.

8. Klik op Vergrendelen.

9. Klik in het profiel van uw kind nogmaals op en vervolgens op Ontgrendelen om de apparaten vrij te geven.

Uw kind kan ook de pincode gebruiken om het apparaat te ontgrendelen.

iOS-apparaten

U moet een profiel installeren om Direct vergrendelen te gebruiken op iOS-apparaten. Op iOS-apparaten worden de geïnstalleerde apps met Direct vergrendelen alleen verborgen, waaronder de Norton Family-app en standaardapps zoals Safari, iTunes Store, App Store en de camera. Het iOS-apparaat van uw kind wordt niet volledig vergrendeld.

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het kind voor wie u de apparaten wilt vergrendelen.

3. Klik op optie.
  4. Als u de opties Pincode en Contactpersonen voor noodgevallen ziet, doet u het volgende. Ga anders door naar stap 4:

Als uw account alleen iOS-apparaten heeft, ziet u deze opties niet.

• Als het pincodevenster grijs wordt weergegeven, zet u de schakelaar Aan/uit op Aan.

U kunt Direct vergrendelen niet gebruiken als de pincode is uitgeschakeld en geen contactpersonen voor noodgevallen zijn toegevoegd.

• Als u de pincode en contactpersonen voor noodgevallen heeft ingesteld, klikt u op Vergrendelen om Direct vergrendelen in te schakelen.

• U kunt de pincode en de ingestelde contactpersonen desgewenst wijzigen door de onderstaande stappen te volgen. Klik vervolgens op Vergrendelen.

• Als u de huidige pincode wilt zien, klikt u op Wilt u de pincode wijzigen, klik dan op Bewerken en voer een nieuwe viercijferige code in. Klik vervolgens op Opslaan.
      • Klik in het venster Contactpersonen voor noodgevallen op Beheren en voeg een contactpersoon voor noodgevallen toe. Klik vervolgens op Opslaan.

U kunt tot zes contactpersonen toevoegen aan de lijst met toegestane contactpersonen. Dit venster verschijnt alleen als uw kind is gekoppeld aan een Android-apparaat met belmogelijkheden.

5. Klik op Vergrendelen.

6. Klik in het profiel van uw kind nogmaals op en vervolgens op Ontgrendelen om de apparaten vrij te geven.

Uw kind kan de pincode niet gebruiken om zijn of haar iOS-apparaat te ontgrendelen.

Wanneer u het iOS-apparaat van uw kind ontgrendelt, worden de geïnstalleerde apps alfabetisch gerangschikt. Breng uw kind ervan op de hoogte dat dit normaal is en dat geen van de apps zijn verwijderd. Raad uw kind ook aan geen mappen te gebruiken om de apps te groeperen.

Voor vergrendeling

Na vergrendeling

Norton Family-app voor Android of iOS

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Open op Android de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht in de modus Ouder.

• Open op iOS de Norton Family-app voor ouders.

2. Scrol naar het kind dat u wilt beheren.

3. Wilt u alle apparaten van uw kind vergrendelen, tik dan naast Direct vergrendelen op en doe het volgende:
    • Als u de pincode en contactpersonen voor noodgevallen heeft ingesteld, tikt u op Vergrendelen om Direct vergrendelen in te schakelen.

• Als Pincode is uitgeschakeld, tikt u erop om deze in te schakelen. Als u de huidige pincode wilt zien, tikt u op

U kunt Direct vergrendelen niet gebruiken als de pincode is uitgeschakeld en geen contactpersonen voor noodgevallen zijn toegevoegd.

• Is Pincode niet ingesteld, schakel deze dan in door een code van vier cijfers in te voeren.

• Tik op Contactpersonen voor noodgevallen en tik op Nummer toevoegen of om een contactpersoon toe te voegen.
  4. Wilt u alle apparaten van uw kind ontgrendelen, tik dan naast Direct vergrendelen op > Ontgrendelen.