Een kind aan uw Norton Family-account toevoegen

Als u een kind aan uw account wilt toevoegen om zijn/haar activiteiten te volgen, moet u een kindprofiel maken en het kind vervolgens aan een apparaat toewijzen. Wilt u het kind toewijzen aan een Windows-pc, maak dan een apart gebruikersaccount waar het kind zich kan aanmelden. Hierdoor kunt u met Norton Family op ieder kind afzonderlijk toezicht houden en huisregels op basis van leeftijd instellen.

U kunt tot 15 kinderen aan uw gezinsaccount toevoegen.

U kunt een kind toevoegen via de Norton-website of Norton Family-app voor ouders.

Norton-website

1. Meld u aan bij uw account.

2. Klik op het tabblad Kind toevoegen.

3. Typ de naam van uw kind in het vak Naam van kind.

De naam mag geen speciale tekens bevatten zoals &, # of $.

4. Selecteer het beperkingsniveau op basis van de leeftijd van uw kind.

Huisregels worden toegepast aan de hand van het gekozen niveau.

5. U kunt een avatar selecteren of een foto uploaden om een profielafbeelding voor uw kind in te stellen.

6. Klik op Volgende.

7. Als u zich op het apparaat van uw kind bevindt, klikt u op Ja en vervolgens op Volgende. Als u niet aan het apparaat van uw kind zit, klikt u op Nee om een downloadlink te verzenden in een e-mail. Open deze e-mail op het apparaat waarop u Norton Family wilt installeren.

8. Klik op het gedownloade installatiebestand of voer dit uit.

9. Norton-downloadbeheer installeert Norton Family automatisch op het apparaat.

10. Lees de licentieovereenkomst en klik op Akkoord en installeren

Het apparaat wordt automatisch aan uw account gekoppeld.

11. Klik op Doorgaan.

12. Klik in het venster Accounts bewerken op Bewerken naast het kind aan wie u dit apparaat wilt toewijzen.

13. Klik op meldt zich aan als en kies de account die het kind gebruikt om zich op dit apparaat aan te melden. Als uw kind meerdere gebruikersaccounts heeft, moet u het kind voor al die gebruikersaccounts selecteren.

14. Klik op Opslaan > OK.

15. Herhaal deze stappen om meer kinderen toe te voegen.

De Norton Family-app voor ouderlijk toezicht voor Android

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht in de modus Ouder.

2. Tik op het pictogram voor kind toevoegen naast uw accountnaam.
  3. Typ de naam van uw kind in het vak Naam.

De naam mag geen speciale tekens bevatten zoals &, # of $.

4. Selecteer het beperkingsniveau op basis van de leeftijd van uw kind. Norton Family past huisregels toe op basis van het gekozen beperkingsniveau.

5. Tik op het avatarpictogram om een profielafbeelding voor uw kind te selecteren. U kunt op het camerapictogram tikken om een foto uit uw galerie te selecteren of een foto te nemen.

6. Tik op Maken.

Om een apparaat aan het kind toe te wijzen, raadpleegt u Een apparaat aan uw Norton Family-account toevoegen.

7. Herhaal stap 2 tot en met 6 om meer kinderen toe te voegen.

8. Tik op Huisregels om de regels die voor dit kind zijn ingesteld, weer te geven.

9. Tik op Opslaan.

10. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Tik op OK als het kind dat u heeft toegevoegd, dit apparaat gebruikt.

• Tik op Annuleren en voer een e-mailadres in dat voor u toegankelijk is op het apparaat dat het kind gebruikt, als het toegevoegde kind dit apparaat niet gebruikt.

De Norton Family-app voor ouders voor iOS

1. Open de app Norton Family voor ouders.

2. Tik rechtsboven op het pictogram voor kind toevoegen .
  3. Voer de naam van uw kind in.

4. Selecteer het beperkingsniveau op basis van de leeftijd van uw kind. Norton Family past huisregels toe op basis van het gekozen beperkingsniveau.

5. Tik op Toevoegen.

6. Tik op de link voor het beperkingsniveau onder het kindprofiel om de standaardhuisregels te bekijken die op het kind worden toegepast. Nadat u het kind heeft toegevoegd, kunt u de huisregels op elk moment veranderen.

7. Tik op Opslaan.

8. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Kies het apparaat dat u aan het kind wilt toewijzen.

• Tik op Installeren op een ander apparaat om een nieuw apparaat toe te voegen aan uw account en om het kind aan dat apparaat toe te wijzen.

Als u een Google-account gebruikt om u bij Norton Family aan te melden, zorg er dan voor dat u zich bij uw Google-account in uw browser afmeldt nadat u de installatie van Norton Family heeft voltooid.