Norton Family-huisregels voor webtoezicht configureren

Webtoezicht wordt ondersteund op Windows-computers, Android-telefoons, Android-tablets, iPhones en iPads.

Dankzij Webtoezicht kunnen uw kinderen ongestoord internetten, terwijl u op de hoogte blijft over de sites die ze bezoeken en tools krijgt om ze te helpen ongepaste inhoud te vermijden. U kunt uw kind beschermen door de toegang tot ongepaste websites te blokkeren. Soms bevat een toegestane website content die tot een geblokkeerde website of categorie behoort. Wanneer uw kind dergelijke websites bezoekt, blokkeert Norton Family het specifieke deel van de website dat tot de geblokkeerde websitecategorie behoort.

Voor efficiënt webtoezicht op iOS-apparaten moet u ervoor zorgen u VPN heeft geïnstalleerd en ingeschakeld. Lees Norton Family instellen op de iPhone of iPad van uw kind voor meer informatie.

Afhankelijk van de ingestelde huisregel voor webtoezicht, controleert of blokkeert het VPN de activiteiten van uw kind met andere apps dan de Norton Family-browser.

Zorg ervoor dat u de Norton Family-browserextensie heeft ingeschakeld op Windows. Als Norton Family versie 3.7.3 of later is geïnstalleerd op de pc van uw kind, voegt Norton Family een tweede beschermingslaag toe en wordt een blokkeerpagina weergegeven, zelfs als uw kind met de browserextensie heeft geknoeid, een incognito- of privébrowsermodus heeft gestart of gebruik heeft gemaakt van niet-ondersteunde externe browsers om een geblokkeerde website te openen. Wanneer u echter een melding over dergelijke activiteiten ontvangt, controleert u de pc van uw kind en schakelt u de browserextensie in voor volledige bescherming.

U kunt de Norton-website of de Norton Family-app voor ouders gebruiken om de huisregels te bekijken of bij te werken.

Norton-website of Norton Family-app voor iOS

1. Meld u aan bij uw account.
  2. Selecteer het kind voor wie u webtoezicht wilt instellen.
  3. Klik of tik in de sectie Web op het instellingenpictogram en doe het volgende.
  4. Als u Webtoezicht wilt starten of stoppen, zet u de schakelaar Aan/Uit op Aan of Uit.
  5. Kies onder Beperkingsniveau het vereiste niveau voor toezicht. Klik of tik op Standaardhuisregels bekijken per leeftijdscategorie om de aanbevolen instellingen voor de leeftijd van uw kind weer te geven.
  6. Kies onder Toezicht wat Norton Family moet doen wanneer uw kind de huisregel niet volgt.
    Als u Waarschuwen of Blokkeren kiest, kunt u de specifieke webcategorieën en websites configureren voor het toestaan of blokkeren.
  7. Klik of tik onder Webcategorieën op een categorie om alle websites die hieronder vallen toe te staan of te blokkeren. Zie Websitecategorieën voor Norton Family voor meer informatie.
  8. Selecteer Niet-gecategoriseerde websites blokkeren om websites die niet in een van de categorieën vallen te blokkeren.
  9. Voer onder Beperkte websites de URL in van de website die u wilt blokkeren en klik of tik vervolgens op het plusje .
    Wilt u een beperkte website die u heeft toegevoegd verwijderen, klik of tik dan op het prullenmandje Trash icon.
  10. Voer onder Toegestane websites de URL in van de website die u wilt toestaan en klik of tik vervolgens op het plusje .
    Wilt u een toegestane website die u heeft toegevoegd verwijderen, klik of tik dan op het prullenmandje Trash icon.
  11. Klik op Opslaan.

De Norton Family-app voor ouderlijk toezicht voor Android

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht in de modus Ouder.
  2. Tik onder de naam van het kind dat u wilt beheren op Huisregels.
  3. Tik op de sectie Web.
  4. U kunt Webtoezicht starten of stoppen door de schuifregelaar op Uit of Aan te zetten.
  5. Kies onder Beperkingsniveau het vereiste niveau van toezicht door erop te tikken. Tik op OK.
  6. Kies onder Toezicht wat Norton Family moet doen wanneer uw kind de huisregel niet volgt.
    Als u Waarschuwen of Blokkeren kiest, kunt u de specifieke webcategorieën en websites configureren voor het toestaan of blokkeren.
  7. Als u een website of webcategorie wilt blokkeren of de blokkering ervan wilt opheffen, tikt u onder Toegestane en geblokkeerde content op Webcategorieën en uitzonderingen en voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Als u een webcategorie wilt blokkeren, tikt u onder Toegestane webcategorieën op het minteken minus icon naast de webcategorie die u wilt blokkeren.
    • Als u de blokkering van een webcategorie wilt opheffen, tikt u onder Geblokkeerde webcategorieën op het plusteken Plus icon naast de webcategorie waarvan u de blokkering wilt opheffen.
    • Ga naar het tabblad Uitzonderingen en voer een van de volgende handelingen uit:
      • Als u een website aan de toegelaten lijst wilt toevoegen, tikt u naast Toegestane websites op Nieuw toevoegen. Typ de URL van de website die u wilt toestaan en tik dan op Toevoegen.
      • Als u een website uit de toegelaten lijst wilt verwijderen, tik dan onder Toegestane websites naast de website die u wilt verwijderen op het prullenmandje Trash icon.
      • Als u een website wilt blokkeren, tik dan naast Beperkte websites op Nieuw toevoegen. Typ de URL van de website die u wilt blokkeren en tik dan op Toevoegen.
      • Als u een beperkte website wilt verwijderen, tik dan onder Beperkte websites naast de website die u wilt verwijderen op het prullenmandje Trash icon.

Als u een Google-account gebruikt om u bij Norton Family aan te melden, zorg er dan voor dat u zich bij uw Google-account in uw browser afmeldt nadat u de installatie van Norton Family heeft voltooid.