Uw Android-apparaat voorbereiden op ouderlijk toezicht met behulp van Norton Family

Aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts voorkomen

Apparaten met Android 8.0 of hoger kunnen worden geconfigureerd met meerdere gebruikersaccounts. Onder deze accounts vallen ook accounts met eigenaarsprofiel, gebruikersaccounts en gastaccounts. Deze apparaten hebben standaard een account met eigenaarsprofiel. Indien nodig kunt u een nieuwe gebruikers- of gastaccount maken om het apparaat te delen met andere familieleden.
Als uw kinderen deze apparaten gebruiken, worden hun activiteiten enkel gecontroleerd als Norton Family is geïnstalleerd op de account waarmee uw kinderen zich op het apparaat aanmelden. Als uw kinderen een account met eigenaarsprofiel gebruiken om zich aan te melden op hun apparaat, kunnen ze gemakkelijk een nieuwe gebruikers- of gastaccount maken en tussen deze accounts wissselen wanneer ze hun online activiteiten uitvoeren. In dat geval kan Norton Family hun activiteiten niet controleren aangezien Norton Family alleen is geïnstalleerd in het profiel van de eigenaar.
Wanneer het apparaat van uw kind wordt geüpgraded naar Android 8.0 of hoger, krijgt u een account met het eigenaarsprofiel. Alle geïnstalleerde apps, waaronder Norton Family, maken deel uit van dit profiel. Daarom moet u Norton Family installeren op het gebruikersaccount waarmee uw kind zich aanmeldt op het apparaat en moet u voorkomen dat uw kinderen nieuwe gebruikersaccounts aanmaken, zoals gastaccounts. Lees voor meer informatie Voorkomen dat uw kind nieuwe gebruikersaccounts maakt op apparaten met Android 8.0 of hoger.

Ervoor zorgen dat app-machtigingen ingeschakeld zijn

Norton Family vereist bepaalde app-machtigingen op het apparaat van uw kind om te voorkomen dat uw kind de Norton Family-bescherming omzeilt. Zorg er dus voor dat u de vereiste machtigingen inschakelt voordat u het apparaat aan uw kind geeft. U ontvangt een melding als uw kind of het apparaat zelf deze machtigingen uitschakelt. Schakel in dat geval de vereiste machtigingen opnieuw in zodat de bescherming wordt voortgezet.
Norton Family vereist de volgende machtigingen:
Apparaatbeheer, Toegankelijkheid, Toegang tot app-gebruik, Weergeven over andere apps, Locatie en Telefoon.

App-machtigingen inschakelen

Toestemmingen in Android 11 of hoger worden na enkele maanden ingetrokken als de app niet wordt gebruikt. U kunt dit wijzigen door eerst op Ga naar Instellingen en dan op App-machtigingen te tikken.

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht op het apparaat van uw kind.
  2. Tik op het profielpictogram en vervolgens op Machtigingen.
  3. Schakel in het scherm Machtigingen de machtigingen in die worden weergeven met een rood waarschuwingspictogram.
    • Apparaatbeheer: vereist om te voorkomen dat uw kind de Norton Family-app verwijdert.
      Tik erop en tik vervolgens op Admin-app voor dit apparaat activeren.
    • Toegang tot app-gebruik: vereist om Toezicht op tijd en Toezicht op apps te gebruiken.
      Tik erop en tik vervolgens op Norton Family. Schakel op het scherm Gebruikstoegang Gebruikstoegang toestaan in.
    • Locatie: hiermee kunt u de locatie van uw kind volgen.
      Voer één van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de Android OS-versie op uw apparaat:
      • Voor Android 10.x en lager: tik op Locatie en tik vervolgens op Altijd toestaan.
      • In Android 11 of hoger: tik op Locatie > Altijd toestaan.
        Tik in de pagina App-info op Machtigingen > Locatie en selecteer vervolgens de optie Altijd toestaan.
    • Weergeven over apps: hiermee kunt u apps blokkeren die u ongepast acht voor uw kind.
      Tik erop en schakel vervolgens Weergeven over andere apps in.
    • Toegankelijkheid: vereist om uitgebreid toezicht te houden op de webactiviteiten van uw kind, en om ongeoorloofde verwijdering van de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht te voorkomen.
      Tik erop en schakel vervolgens Norton Family-toegankelijkheidsservice in.
      Zorg ervoor dat de snelkoppeling Norton Family-toegankelijkheidsservice altijd op UIT staat.
    • Telefoon: hiermee kan uw kind naar zijn noodcontacten bellen wanneer de gebruiksbeperking of Direct vergrendelen actief is.
      Tik erop en geef Norton Family vervolgens toegang tot de contactpersonen op de telefoon.
    • Melding: staat uw kind toe meldingen over updates van Huisregels te ontvangen.
      Tik erop en sta Norton Family vervolgens toe meldingen te ontvangen.

Instellingen configureren op Redmi-apparaat

1. Ga naar de app Instellingen en ga dan naar Apps > Toestemmingen > Andere toestemmingen.
  2. Zoek Norton Family en tik dan op Nieuwe vensters openen tijdens uitvoering op de achtergrond om deze in te schakelen.

App Instellingen blokkeren

Voor toezicht op apps en tijd moeten enkele opties in de app Instellingen altijd zijn ingeschakeld. Vraag uw kind deze opties niet uit te schakelen. Als uw kind toch naar de app Instellingen gaat en deze opties uitschakelt, kunt u deze app blokkeren via de Norton-website of de Android-app Norton Family voor ouderlijk toezicht.
Als u de app Instellingen opnieuw wilt inschakelen, volgt u dezelfde stappen als hieronder om de blokkering op te heffen.

De Norton-website gebruiken

1. Meld u aan bij uw account.
  2. Selecteer het kind voor wie u toezicht op mobiele apps wilt instellen.
  3. Als Toezicht op apps is uitgeschakeld, kunt u het inschakelen door de schakelaar Aan/uit op Aan te zetten.
  4. Om de huisregels voor het toezicht op apps te bekijken of te bewerken, klikt u op het instellingenpictogram .
  5. Stel de schuifregelaar op het tabblad Huisregels, naast Instellingen zodanig in dat de app wordt geblokkeerd.
  6. Klik op Opslaan.

De Norton Family-app voor ouders voor Android gebruiken

1. Meld u aan bij de Norton Family-app in de modus Ouder.
  2. Tik op het kind voor wie u instellingen wilt beheren.
  3. Ga naar de tab Regels.
  4. Tik onder Activiteiten op Toezicht op apps.
  5. Als toezicht op apps is uitgeschakeld, kunt u het inschakelen door op de Uit-knop te tikken.
  6. Controleer de app Instellingen en tik vervolgens op Gereed.

Slimme pop-upweergave uitschakelen

De functie Slimme pop-upweergave is beschikbaar op bepaalde mobiele apparaten. Hiermee kunnen gebruikers een app of content tijdens het gebruik van een andere app in een klein pop-upvenster bekijken om nog beter multitasken.
Schakel de functie Slimme pop-upweergave uit om effectiever toezicht te houden op de online activiteiten van uw kind.
  1. Ga naar de app Instellingen en vervolgens naar Meldingen.
  2. Selecteer Geavanceerde instellingen > Zwevende meldingen.
  3. Selecteer Uit.

Als u een Google-account gebruikt om u bij uw Norton Family-account aan te melden, zorg er dan voor dat u zich bij uw Google-account in uw browser afmeldt nadat u de installatie van Norton Family heeft voltooid.