Veelgestelde vragen: Norton Family

Algemeen

Wat is Norton Family?

Norton Family is een online service die u helpt toezicht te houden op de internetactiviteiten van uw kinderen met behulp van de Norton Family-website of mobiele Norton Family-app voor ouders, waar u ook bent. Zo helpt de app ouders om hun kinderen te beschermen tegen internetgevaren en leren kinderen wat veilig online gedrag is.
U kunt Norton Family 30 dagen gratis uitproberen.

Hoe houdt Norton Family toezicht op de activiteiten van uw kind?

Om toezicht te houden op de activiteiten van uw kind, moet u de Norton Family-toepassing installeren op alle apparaten die uw kind gebruikt. Norton Family is beschikbaar voor Windows-, Android- en iOS-apparaten. U kunt Norton Family ook op uw mobiele apparaat instellen om direct waarschuwingen te ontvangen, huisregels in te stellen en uw gezinsinstellingen op elk moment te wijzigen. Zie Aan de slag met Norton Family voor meer informatie.

Op welke manier verschilt de Norton Family-app voor ouders van de app voor kinderen?

De Norton Family-app voor kinderen houdt uw kinderen online veilig, terwijl u met de app voor ouders toezicht kunt houden op hun online activiteiten, huisregels kunt handhaven en uw gezinsinstellingen kunt beheren. Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u dezelfde app gebruiken die u op het Android-apparaat van uw kind heeft geïnstalleerd. Kies bij de installatie dan de modus voor ouders. Als u een iOS-apparaat gebruikt, moet u de aparte Norton Family-app voor ouders installeren.

Welke online activiteiten controleert Norton Family?

Norton Family houdt toezicht op de volgende activiteiten van uw kind:
  • Websites die uw kind bezoekt

• Zoektermen die uw kind voor zoekmachines gebruikt

• Video's die uw kind bekijkt

• Berichten die uw kind deelt met vrienden

• Hoelang uw kind het apparaat gebruikt

• Locatie van uw kind

• Apps die uw kind gebruikt

Weten mijn kinderen dat ik hun activiteiten volg?

Ja, uw kind weet dat zijn of haar internetactiviteiten worden gevolgd. Wanneer uw kind zich aanmeldt bij een computer waarop Norton Family actief is, wordt een bericht weergegeven dat alle activiteiten worden gevolgd. Uw kind kan ook de huisregels bekijken die u heeft opgesteld.

Wat zijn huisregels?

Norton Family beschermt uw kind met voorafgedefinieerde huisregels die zijn gebaseerd op de leeftijd van het kind. Alle activiteiten die in strijd zijn met de huisregels, worden geblokkeerd. U ontvangt bovendien waarschuwingen in realtime zodat u geïnformeerde beslissingen kunt nemen. U kunt deze standaardinstellingen echter op elk moment aanpassen, afhankelijk van de behoeften van uw kind.

Wat houdt de functie Direct vergrendelen in?

Met de functie Direct vergrendelen kunt u het gebruik van apparaten met een internetverbinding voor uw kinderen beperken. Uw kinderen kunnen hun apparaten pas weer gebruiken wanneer u ze ontgrendelt of hun de pincode geeft.
Op iOS-apparaten worden de geïnstalleerde apps alleen verborgen met Direct vergrendelen, zoals ouderlijk toezicht van Norton Family, en de standaardapps zoals Safari, iTunes Store, App Store en de camera. Het iOS-apparaat van uw kind wordt niet volledig vergrendeld.

Waarom moet ik een profiel op het iOS-apparaat van mijn kind installeren?

U moet een profiel installeren om de functie Direct vergrendelen te kunnen gebruiken op het apparaat van uw kind. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht om het profiel te installeren. Tik op het menupictogram > Profiel installeren en volg de instructies op het scherm.

Zorg dat Safari actief is voordat u het profiel installeert.

Hoe kan ik

Hoe houd ik toezicht op de internetactiviteiten van mijn kind wanneer ik niet thuis ben?

U kunt op afstand toezicht houden op de activiteiten van uw kind, huisregels instellen en uw gezinsinstellingen bijwerken door u aan te melden bij uw Norton Family-account vanaf elk apparaat met een internetverbinding of met behulp van de mobiele Norton Family-app voor ouders op uw smartphone of tablet.

Hoe kan mijn partner helpen toezicht te houden op de internetactiviteiten van mijn kind?

U kunt uw partner of een andere volwassene vragen om u te helpen uw kinderen in het oog en veilig te houden. Nadat uw partner de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt hij of zij deel van uw gezin. U kunt een uitnodiging verzenden door u aan te melden bij een gezinsaccount of de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht voor Android te gebruiken.

Hoe pas ik de huisregels voor ieder kind aan?

Afhankelijk van uw situatie, kunt u de huisregels voor ieder kind op elk moment aanpassen. U kunt ook een specifieke website toestaan of blokkeren voor uw kind.

Hoe weet ik of mijn kind ongepaste internetactiviteiten uitvoert?

Als uw kind ongepaste internetactiviteiten uitvoert, worden deze activiteiten door Norton Family rood gemarkeerd in het activiteitenrapport. U kunt alle verdachte internetactiviteiten in het activiteitenrapport filteren.
Klik op een activiteit om het volgende te doen:
  • Bepalen of deze activiteit echt onveilig/ongepast is voor uw kind

• De categorisering van de website betwisten

• Het rapport van Norton Safe Web weergeven

• Deze activiteit toestaan of blokkeren

Hoe kan ik mijn abonnement op de Norton Family-service opzeggen?

1. Meld u aan bij uw account.

2. Klik op uw profielpictogram.

3. Klik op het pictogram voor menu-opties. en vervolgens op Profiel bewerken.
  4. Klik linksonder op Mijn Norton Family-account verwijderen

5. Voer uw Norton-aanmeldingsgegevens in en bevestig deze.

Als u uw abonnement op de Norton Family-service opzegt, worden uw Norton Family-instellingen en de activiteitengeschiedenis van uw kinderen permanent verwijderd.
Het Norton Family-abonnement biedt een onvoorwaardelijke geldteruggarantie van 60 dagen. Als u binnen 60 dagen uw abonnement opzegt, komt u in aanmerking voor terugbetaling van uw abonnement. Neem contact op met uw regionale vertegenwoordiger van de klantenondersteuning om een terugbetaling aan te vragen.

Hoe voeg ik een kind aan mijn account toe?

U kunt tot 15 kinderen aan uw gezinsaccount toevoegen. Voor meer informatie: Add a child to your Norton Family account

Hoe stel ik de pincode van het apparaat in?

Met de pincode voor het apparaat kan uw kind zijn/haar Android-apparaat in noodgevallen ontgrendelen, zelfs als de tijdslimiet bereikt is.
  1. Meld u aan bij uw account.

2. Klik op het kind voor wie u instellingen wilt beheren.

3. Klik op Profiel weergeven.

4. Als u de Pincode wilt inschakelen of uitschakelen, zet u de schakelaar Aan/uit op Aan of Uit.

5. Klik op Bewerken en voer een viercijferige pincode in om het apparaat te ontgrendelen.

6. Geef de pincode aan uw kind door zodat hij/zij deze in geval van nood kan gebruiken.

7. Wijzig deze pincode na gebruik, zodat het kind het apparaat de volgende keer niet met dezelfde pincode kan ontgrendelen.

Hoe installeer ik Norton Family op de computer van mijn kind?

U moet Norton Family installeren op elk apparaat dat uw kind gebruikt. Lees voor hulp bij de installatie: Add a device to your Norton Family account

Technische vragen

Zijn er toepassingen die een conflict veroorzaken met Norton Family?

U kunt Norton Family niet installeren als u al andere programma's voor ouderlijk toezicht op uw apparaat heeft geïnstalleerd.

Ik kan Norton Family niet installeren. Wat moet ik doen?

Zorg ervoor dat u bij de computer bent aangemeld met beheerdersrechten. Lees Systeemvereisten om Norton-bescherming te installeren en in te stellen om te zien of uw apparaat compatibel is met Norton Family. U kunt Norton Family niet installeren als u al andere programma's voor ouderlijk toezicht op het apparaat heeft geïnstalleerd.
Als u nog steeds problemen hebt met het installeren, leest u Problemen oplossen met het installeren, instellen of verwijderen van Norton Family

Kan mijn kind Norton Family uitschakelen?

Nee, uw kind kan toezicht door Norton Family niet uitschakelen. Norton Family kan alleen worden uitgeschakeld als het e-mailadres en wachtwoord van de ouder worden opgegeven. U ontvangt een melding als Norton Family is uitgeschakeld of ongeautoriseerde wijzigingen zijn doorgevoerd. Als u het maken van nieuwe Windows-gebruikersaccounts wilt voorkomen, moet u ervoor zorgen dat het kind een standaardgebruikersaccount heeft.

Account en facturering

Is Norton Family in alle regio's verkrijgbaar?

Nee. Norton Family is alleen in bepaalde regio's beschikbaar. Maar we doen ons best om steeds meer regio's toe te voegen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v117593097