De resterende apparaattijd bekijken of verlengen

Een kind kan zien hoelang hij/zij het apparaat in totaal mag gebruiken en hoeveel apparaattijd er nog over is. Norton Family waarschuwt het kind 15 minuten voordat de tijdslimiet is bereikt of de toegestane tijd is verstreken. Er is ook een functie om de minuten af te tellen wanneer de dagelijkse tijdslimiet of de toegestane periode voor het kind is bereikt.

Wanneer het kind de toegestane apparaattijd overschrijdt, blokkeert Norton Family het gebruik van het apparaat door het kind afhankelijk van de huisregel die u heeft ingesteld. Uw kind kan u een verlengingsverzoek sturen. Afhankelijk van wat u beslist, mogen ze verder gebruikmaken van het apparaat tot de verlenging is verstreken.

De resterende tijd voor computergebruik bekijken

1. Meld u aan op uw apparaat.

2. Klik op het pictogram Norton Family in het systeemvak helemaal rechts op de taakbalk.

3. Klik op Resterende tijd bekijken.

Er verschijnt een bericht met daarin de resterende tijd en de periode waarin de computer niet gebruikt mag worden.

De tijd voor computergebruik verlengen

Dit is niet het geval wanneer de computer van uw kind Windows XP of Windows Vista als besturingssysteem heeft. Uw kind kan u ook niet om meer tijd vragen via de waarschuwing dat de tijdslimiet is bereikt. U kunt echter de Gebruikerstijd verlengen door u aan te melden bij uw account via een apparaat met internettoegang. Voor optimaal gebruik van Norton Family is het raadzaam het Windows-besturingssysteem op de computer van uw kind naar een hogere versie te upgraden.

Gebruikstijd vanuit ouderaccount verlengen

1. Meld u aan op het apparaat van uw kind.

2. Klik op het pictogram Norton Family in het systeemvak helemaal rechts op de taakbalk.

3. Klik op Gebruikerstijd verlengen en meld u aan met uw e-mailadres en wachtwoord.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Tot de volgende aanmelding of de rest van de dag.

• Klik op Tot en kies een periode.

5. Klik op Opslaan.

Verzoek om verlenging voor een kind verzenden

Je kunt je ouder een verlengingsverzoek sturen of de apparaattijd verlengen met behulp van de pincode die je ouder met je heeft gedeeld.

Een verlengingsverzoek sturen

1. Klik in het scherm dat verschijnt wanneer de tijd om is op Ik heb meer tijd nodig of Je ouder/verzorger om meer tijd vragen.

2. Selecteer onder Ik wil de tijd tot wanneer je wilt verlengen en voeg een opmerking toe om je ouders te helpen bij het beslissen.

3. Klik op Verzenden.

4. Wanneer je ouder akkoord gaat met je verzoek, wordt de apparaattijd automatisch verlengd.

Wijst je ouder/verzorger je verlengingsverzoek af? Dan kun je, afhankelijk van de beleidshandhaving op het moment van het verzoek, tot het einde van de tijdsbeperking of tot het einde van de dag geen verzoek meer indienen.

Je kunt de apparaattijd ook verlengen met een pincode. Klik in het scherm dat verschijnt wanneer de tijd om is op Je tijd verlengen met de pincode en voer de pincode in die je ouder je heeft gegeven.

De resterende tijd voor gebruik van het Android-apparaat bekijken

1. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht.

2. Tik onder Regels voor dit apparaat op de regel Tijdslimiet.

3. Bekijk in het venster Regeldetails de resterende tijd die dit apparaat vandaag nog heeft.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v110242968