Uw Norton-product voor apparaatbeveiliging verwijderen op Mac

U heeft de gebruikersnaam en het wachtwoord van het beheerdersaccount nodig om uw Norton-product voor apparaatbeveiliging te verwijderen.

Nadat u uw Norton-product heeft verwijderd, moet u uw Mac opnieuw opstarten.

Voor constante bescherming raden we u aan uw toepassing voor Norton-apparaatbeveiliging op uw Mac geïnstalleerd te laten.

Norton Apparaatbeveiliging handmatig verwijderen

Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, moet u uw Norton-toepassing eerst afsluiten indien deze al geopend is.

1. Klik op uw Mac op het Finder -pictogram in het Dock en klik vervolgens op Toepassingen in het linkerdeelvenster onder het gedeelte Favorieten.
  2. Zoek het pictogram van de Norton-toepassing en sleep het naar de Prullenbak.

3. Ga afhankelijk van uw macOS-versie als volgt te werk:

• Als u macOS 10.15.x (Catalina) of een latere versie heeft, klikt u op Doorgaan, zodat uw Norton-product de systeemextensie kan verwijderen.

• Als u macOS 10.14.x (Mojave) of een eerdere versie heeft, ga dan naar stap 4.

4. Voer het wachtwoord van uw beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.

5. Klik op Verwijderen in het venster dat verschijnt.

6. Voer het wachtwoord van uw beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

7. Klik op Nu opnieuw opstarten.

Norton-apparaatbeveiliging verwijderen via het Norton-productmenu

De onderstaande stappen zijn alleen van toepassing op macOS 10.14.x (Mojave) of eerdere versies.

1. Klik in de Mac-menubalk op het pictogram van het Norton-product. Klik vervolgens op Norton openen.

2. Klik in het Norton-menu op Norton > Norton Security verwijderen.

3. Klik op Verwijderen in het venster dat verschijnt.

4. Typ het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount en klik op Helper installeren.

5. Klik op Nu opnieuw opstarten.