Problemen oplossen waarbij de computer vastloopt tijdens het installeren van Norton Utilities 16.0

U kunt dit probleem verhelpen door het installatieprogramma in de map van Symantec-downloadbeheer uit te voeren.

STAP 1

Het installatieprogramma in de map van Symantec-downloadbeheer uitvoeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

%temp%

De map Temp van de huidige gebruiker wordt in Windows Verkenner geopend.

3. Open de map van Symantec-downloadbeheer.

4. Dubbelklik op het bestand Install.exe om de installatie te starten.

Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

STAP 2

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Norton is, te verwijderen.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

Ga naar stap 3 als het probleem blijft bestaan.

STAP 3

De chipsetstuurprogramma's verifiëren

Dit kan veroorzaakt worden door het algemene stuurprogrammaconflict van Windows met Norton Utilities. Gebruikt u de AMD-chipset, download en installeer dan de recentste chipsetstuurprogramma's.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc

3. Vouw in het venster Apparaatbeheer de lijst IDE ATA/ATAPI-controllers uit.

4. Volg stap 4, als Standaard AHCI 1.0 Serial ATA-controller wordt weergegeven.

STAP 4

Download en installeer de recentste AMD-chipsetstuurprogramma's.

1. Download de nieuwste versie van AMD-chipsetstuurprogramma's.

Sla het bestand naar het bureaublad op.

2. Dubbelklik op het bestand dat u heeft gedownload om de installatie van de AMD-chipsetstuurprogramma's te starten.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm.

4. Start uw computer opnieuw op wanneer de installatie is voltooid.

STAP 5

Installatie van AMD-chipsetstuurprogramma's bevestigen

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc

3. Vouw in het venster Apparaatbeheer de lijst IDE ATA/ATAPI-controllers uit.

4. Onder de lijst met controllers wordt AMD SATA-controller weergegeven.