Hoe kan ik met Norton Utilities een goede systeemstatus realiseren?

Norton Utilities helpt u een goede systeemstatus te handhaven, zodat uw systeem optimaal blijft functioneren. We raden u aan om de volgende taken regelmatig uit te voeren voor een goede systeemstatus.

Uw register opruimen

U kunt de stabiliteit en prestaties van uw systeem verbeteren door uw register op te ruimen en ongeldige vermeldingen te verwijderen.

Uw register opruimen

1. Selecteer het tabblad Prestaties in het hoofdvenster van Norton Utilities.

2. Ga op de startpagina Prestaties naar Uw actie selecteren en klik op Uw register opruimen.

3. Selecteer in het venster Uw register opruimen onder Selecteer het type scan dat u wilt uitvoeren de optie Volledige registerscan om in alle delen van uw systeem naar registerproblemen te zoeken.

4. Klik op Scan starten om te beginnen met scannen.

Aan het eind van de scan ziet u in het venster Resultaten van registerscan de problemen in uw register.

5. Selecteer in het venster Resultaten van registerscan de registeritems die u wilt repareren, en klik op Repareren om het probleem op te lossen.

Uw register comprimeren

Wanneer u uw register comprimeert, worden tussenruimten, verspilde ruimte en beschadigde sleutels uit uw register verwijderd, en wordt een fysieke defragmentatie van de Windows-registerbestanden uitgevoerd.

Uw register comprimeren

1. Selecteer het tabblad Prestaties in het hoofdvenster van Norton Utilities.

2. Ga op de startpagina Prestaties naar Uw actie selecteren en klik op Uw register comprimeren.

3. Klik op Starten om uw register te analyseren. Nadat de analyse is voltooid, kunt u de resultaten bekijken in het weergegeven venster.

4. Klik op Toepassen.

Norton Utilities vraagt vervolgens om toestemming om de computer opnieuw op te starten en de wijzigingen toe te passen. Klik op Ja om de computer opnieuw op te starten.

Schakel het selectievakje Systeemherstelpunt maken in voordat u het register comprimeert.

Uw Windows-geschiedenis wissen (Documentgeschiedenis selecteren)

Wanneer u uw Windows-geschiedenis wist, wordt uw lijst met Onlangs geopende bestanden gewist.

Uw Windows-geschiedenis opruimen

1. Selecteer het tabblad Privacy in het hoofdvenster van Norton Utilities.

2. Klik op de startpagina Privacy onder Uw actie selecteren op Uw Windows-geschiedenis wissen.

3. Selecteer in het venster Privacyscan en opschoning in de kolom Naam van item de optie Documentgeschiedenis.

Deze optie is standaard niet ingeschakeld.

4. Klik op Keuzes opslaan om uw selectie te bevestigen.

5. Klik op Windows opschonen om uw Windows-geschiedenis te wissen.

Uw schijven permanent wissen

De functie Schijven wissen in Norton Utilities zorgt dat eerder verwijderde bestanden op uw computer niet meer kunnen worden hersteld. Met wissen worden bestaande gegevens niet vernietigd of verwijderd; het wordt alleen toegepast op de bestaande beschikbare vrije ruimte op uw harde schijf.

Als u het geschiedenisspoor van uw verwijderde bestanden volledig wilt elimineren, kunt u de optie Records uit Master File Table opschonen in de functie Bleken selecteren, waarmee de Master File Tables-records worden gecodeerd wanneer het systeem de volgende keer wordt opgestart.

Uw schijven bleken

1. Selecteer het tabblad Privacy in het hoofdvenster van Norton Utilities.

2. Klik op de startpagina Privacy onder Uw actie selecteren op Schijven bleken.

3. In het venster Vrije ruimte permanent wissen schuift u in de rij Vrije ruimte permanent wissen de Aan/Uit -schakelaar naar rechts in de positie Aan om het permanent wissen van schijven in te schakelen. Een lijst met stations wordt weergegeven.

4. Selecteer de stations waarop u de wisfunctie wilt uitvoeren.

5. Klik op Schijven opschonen om ruimte op de geselecteerde stations te wissen.

Hoe ruim ik mijn Windows-register op?

Hoe wis ik mijn Windows-geschiedenis?

Hoe wis ik mijn browsergeschiedenis?

Wat houdt het permanent wissen van schijven in?

Hoe defragmenteer ik mijn harde schijven?

Wat zijn de verschillende tabbladen in Norton Utilities en waar zijn ze voor?

Welkom bij Norton Utilities

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v83164345
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 11/06/2019