File Shredder-instellingen in Norton Utilities Premium of Norton Utilities Ultimate configureren

Norton Utilities Premium is niet beschikbaar in de Scandinavische regio.

Met de Desktop File Shredder-functie in Norton Utilities Premium of Norton Utilities Ultimate kunt u bestanden en mappen definitief en veilig versnipperen.

File Shredder-instellingen configureren

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram File Shredder op uw bureaublad.

2. Klik op File Shredder-instellingen.

3. Voer op het tabblad General onder Windows menu options een van de volgende handelingen uit:

• Vink het aankruisvak Add Send to File Shredder to right-click menu aan om de menuoptie Send to File Shredder aan het rechtsklikvenster van Windows toe te voegen.

• Vink het aankruisvak Add File Shredder now to right-click menu aan om de menuoptie File Shredder now aan het rechtsklikvenster van Windows toe te voegen.

Selecteer deze optie om bestanden en mappen onmiddellijk te versnipperen, zonder ze naar de File Shredder te sturen.

• Vink het aankruisvak Add File Shredder to Send to... aan om de menuoptie File Shredder toe te voegen in de categorie Verzenden naar van het Windows-rechtsklikmenu.

• Vink het aankruisvak Add File Shredder Recycle Bin to Recycle Bin menu aan om de menuoptie File Shredder Recycle Bin aan het rechtsklikmenu van de prullenbak toe te voegen.

Selecteer deze optie om de inhoud van de prullenbak te verwijderen.

4. Voer op het tabblad General onder Shredding Method een van de volgende handelingen uit:

• NIST.SP.800-88r1 compliant technique (recommended) : selecteer deze optie om een patroon te genereren dat voldoet aan de normen van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology's voor het wissen van gegevens Deze methode maakt gebruik van een afwisselende cyclus van willekeurige tekens

• Custom : selecteer deze optie om uw eigen patroon van overschrijftekens te genereren. Voor de aangepaste methode moet u twee instellingen opgeven.

Geef in het veld Number of overwrite passes het aantal keren op dat de File Shredder gegevens overschrijft. U kunt een aantal van 1 tot en met 9999 invoeren. Een hoger aantal overwrite passes verhoogt de veiligheid, maar kost meer tijd.

• Use a randomly generated pattern : laat Norton Utilities Premium of Norton Utilities Ultimate een willekeurig patroon genereren

• Use a custom pattern : wanneer u uw eigen patroon wilt opgeven, selecteert u deze optie en typt u de tekens in het veld

5. Klik na het configureren van de File Shredder op Toepassen en OK om de wijzigingen te accepteren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v127376163