Bestanden definitief en veilig verwijderen met Norton Utilities Premium of Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Premium is niet beschikbaar in de Scandinavische regio.

Wanneer u een bestand in Windows verwijdert, wordt het niet volledig gewist. Het bestand of de inhoud van het bestand kan gemakkelijk worden hersteld en bekeken. U moet de bestanden versnipperen om de bestandsresten te wissen, inclusief de sporen die door de verwijderde bestanden zijn achtergelaten.

Met de Desktop File Shredder-functie in Norton Utilities Premium of Norton Utilities Ultimate kunt u bestanden en mappen definitief en veilig versnipperen.

Toegang krijgen tot de Desktop File Shredder

1. Open het Norton Utilities-product.

2. Klik in het linkerdeelvenster op Werkset > Beschermen.

3. Klik in het venster Beschermen op Install Desktop File Shredder.

Eenmaal geïnstalleerd, is de Desktop File Shredder geïntegreerd met Windows en wordt het pictogram van de File Shredder op uw bureaublad weergegeven.

Bestanden in de map File Shredder bekijken

1. Open het Norton Utilities-product.

2. Klik in het linkerdeelvenster op Werkset > Beschermen.

3. Klik in het venster Beschermen op View files within File Shredder.

De inhoud die beschikbaar is in de File Shredder wordt in een standaardvenster van Windows Verkenner getoond.

De optie View files within File Shredder is alleen beschikbaar als de Desktop File Shredder ingeschakeld.

Bestanden naar de map File Shredder sturen

U kunt de bestanden naar de map File Shredder slepen om ze te verwijderen. De items die u naar de File Shredder stuurt, blijven daar totdat u besluit ze veilig te verwijderen of ze terug te zetten op hun oorspronkelijke locatie.
U kunt ook met de rechtermuisknop klikken op de map die of het bestand dat u wilt verplaatsen naar File Shredder. U kunt ook meerdere items selecteren zoals u dat in Windows zou doen, en dan met de rechtermuisknop klikken en op Send to File Shredder klikken.

De optie Send to File Shredder is alleen beschikbaar wanneer het vakje Add Send to File Shredder to right-click is aangevinkt in het instellingenvenster van File Shredder.

Bestanden uit de map File Shredder verwijderen

U kunt ervoor kiezen om alle bestanden in de map File Shredder te verwijderen of u kunt een item selecteren dat u wilt versnipperen.

Geselecteerde items uit File Shredder verwijderen

1. Start File Shredder vanaf het bureaublad.

2. Klik in de map File Shredder met de rechtermuisknop op het item dat u wilt versnipperen en klik op Vernietigen.

Klik in het bevestigingsvenster op Ja.

Als u alle bestanden in de map File Shredder wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram File Shredder op het bureaublad en klikt u vervolgens op Shred all items. Klik in het bevestigingsvenster op Ja.
Als u een bestand of een map wilt verwijderen zonder het item naar de map File Shredder te verplaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op het item dat u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Shred Now. Klik in het bevestigingsvenster op Ja.