De opstarttijd van Windows versnellen met Norton Utilities Premium

De Startup Optimizer in Norton Utilities Premium verbetert de opstarttijd en systeemprestaties van de computer door onnodige opstartprogramma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, uit te schakelen.

Startup Optimizer uitvoeren om de opstarttijd te versnellen

1. Open Norton Utilities Premium.

2. Klik in het linkerdeelvenster op Werkset > Speed Up.

3. Kik op Startup Optimizer.

4. Onder Unnecessary items van het venster Startup Optimizer vindt u de lijst met programma's die worden geladen wanneer de computer wordt gestart.

5. Gebruik in de lijst met programma's de schakelaar onder de kolom Status om Keep on of Delay of Turn off voor het programma te kiezen voor het moment dat de computer wordt gestart.

U kunt ook gebruikmaken van de vervolgkeuzepijl op de uiterste rechterhoek van elk programma om de prestatie-impact van het programma te bekijken.

6. Klik op Analyze now om de vaste schijven te defragmenteren

Het tabblad Potentially unwanted items in Startup Optimizer bevat de lijst met programma's die de opstarttijd van uw computer kunnen verkorten. Gebruik de schakelaar onder de kolom Status om Keep on of Delay of Turn off voor het programma te kiezen voor het moment dat de computer wordt gestart.

In de sectie Expert view vindt u een lijst met alle opstartitems die in uw computer kunnen worden geconfigureerd. De sectie biedt ook toegang tot systeemstuurprogramma's en andere low-level-programma's die op uw computer worden uitgevoerd. Klik op Expert view (all items) en klik vervolgens op Open expert view om alle opstartitems te configureren.

Het uitschakelen of wijzigen van bepaalde programma's kan instabiliteit veroorzaken en een normale werking van uw computer belemmeren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v127375831