De systeemstatus in Norton Utilities Premium controleren

Het tabblad PC Status in Norton Utilities Premium geeft de status weer van belangrijke gebieden die van invloed zijn op de prestaties van uw computer, zoals de beschikbare schijfruimte, het beschikbare geheugen, het aantal en type opstartprogramma's en de actieve programma's. Wanneer u deze systeemdetails in de gaten houdt, kunt u het effect van systeemveranderingen beoordelen en zien of er op de achtergrond onbekende processen lopen.

Hard Drive Space

De sectie Hard Drive Space geeft aan hoeveel ruimte er op de vaste schijf van de computer beschikbaar is. In deze sectie worden elk van de vaste schijven vermeld met de volgende informatie voor elke schijf: de beschikbare schijfruimte, het percentage beschikbare ruimte ten opzichte van de totale ruimte en de totale ruimte op de vaste schijf.

System Memory

De sectie System Memory geeft aan hoeveel geheugen er op uw computer beschikbaar is.

Free Memory

Total Memory

Physical

Het aantal bytes beschikbare RAM, met een percentage van het totaal

Het totale aantal bytes geïnstalleerde RAM

Page File

Het aantal beschikbare bytes in het wisselbestand, met een percentage van het totaal

Het totale aantal bytes dat in het wisselbestand kan worden opgeslagen

Virtual

Het aantal bytes aan virtueel geheugen dat door geheugenintensieve programma's wordt gebruikt, met een percentage van het totaal

Het aantal bytes aan virtueel geheugen dat is gereserveerd voor geheugenintensieve programma's

Startup Programs en Running Programs

In de sectie Startup Programs op het tabblad PC Status worden de programma's en services weergegeven die starten wanneer Windows wordt geladen. In de sectie Running Programs staan de programma's en services die op dat moment op uw computer worden uitgevoerd.

De beschikbare programmacategorieën in de secties Startup Programs en Running Programs zijn:

• System : hoofdonderdelen van het Windows-besturingssysteem

• Necessary : geïnstalleerde en veilige toepassingen die de kernfunctionaliteit uitvoeren

• Unnecessary : geïnstalleerde en veilige toepassingen die volgens Norton Utilities Premium niet nodig zijn

• User Choice : geïnstalleerde en veilige toepassingen (of onderdelen van dergelijke toepassingen) die mogelijk gewenst zijn, maar niet vereist zijn om de kernfunctionaliteit uit te voeren

• Unknown : programma's en onderdelen die niet worden herkend door Norton Utilities Premium

• Dangerous : software die door het onderzoeksteam van Norton is geïdentificeerd als schadelijk en gevaarlijk