Aankondiging einde levensduur voor Norton-beveiligingssoftware op Windows XP, Windows Vista en Windows 7 (SP0)

Met de Norton-oplossingen willen we u toonaangevende, waardevolle en relevante beveiliging bieden om uw apparaten en persoonlijke informatie te beschermen. Van tijd tot tijd evalueren we ons portfolio met beveiligingsoplossingen en -functies om ervoor te zorgen dat ze aan deze criteria voldoen.

Vanaf 22 mei 2024 worden Windows-apparaten met de volgende besturingssystemen niet meer door Norton beschermd:

• Windows XP

• Windows Vista

• Windows 7 (Service Pack 0)

In dit artikel vindt u meer informatie over welke gevolgen deze beslissing mogelijk voor u heeft.

Voor de beste product- en service-ervaring raden we u aan uw computer te upgraden naar het nieuwste Windows-besturingssysteem.

U kunt uw Norton-beveiligingsproduct blijven gebruiken op apparaten met de bovenstaande besturingssystemen. U ontvangt echter geen beschermingsupdates, definitie-updates en andere beveiligingsoplossingen meer. Uw apparaat wordt dan kwetsbaar voor nieuwere beveiligingsdreigingen.

Belangrijk: u kunt Norton-bescherming niet installeren of activeren op deze besturingssystemen. Als u het Norton-product verwijdert, kunt u het niet opnieuw installeren.

Waarom zet Norton de ondersteuning voor deze besturingssystemen stop?

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows XP in 2014, voor Windows Vista in april 2017 en voor Windows 7 SP0 in januari 2020 stopgezet.

Niet-ondersteunde versies van Windows ontvangen geen software-updates van Microsoft meer. Het wordt moeilijk voor ons om apparaten met niet-ondersteunde besturingssystemen te ondersteunen.

Wat betekent dit?

Norton-beveiligingssoftware die is geïnstalleerd op Windows XP, Windows Vista en Windows 7 SP0 ontvangt geen definitie- of kwetsbaarheidsupdates meer die voorheen beschikbaar waren in Onderhoudsmodus.

LiveUpdate en alle beschermingsfuncties werken niet meer op deze besturingssystemen.

Virus Protection Promise* wordt niet meer geleverd voor apparaten met deze besturingssystemen.

Welke services stoppen of wijzigen in Onderhoudsmodus?

Uw Norton-beveiligingssoftware ontvangt geen nieuwe updates meer die gebruikers van ondersteunde versies van Windows (Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7 SP1) ontvangen.

Aangezien Microsoft, Google en Mozilla geen browserondersteuning meer bieden voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7 SP0, ondersteunen wij de Norton Password Manager-plug-in voor browsers niet meer.

U heeft geen toegang meer tot uw opgeslagen wachtwoorden via de hoofdinterface van de service of de Norton Password Manager-website.

Neem contact op met Klantenservice en ondersteuning voor hulp om dit probleem op te lossen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v126160909
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 07/03/2024