Een apparaat aan uw Norton Family-account toevoegen

U moet Norton Family op een apparaat installeren en dit vervolgens aan uw kind toewijzen om toezicht te houden op zijn/haar online activiteiten. Als het apparaat een Windows-computer is, moet u opgeven welke gebruikersaccount uw kind gebruikt om zich op de computer aan te melden. Als uw kinderen één computer delen, maakt u een aparte gebruikersaccount voor ieder kind. Hierdoor kunt u met Norton Family op ieder kind afzonderlijk toezicht houden en huisregels op basis van leeftijd instellen.

U kunt op elk moment een apparaat toevoegen door u aan te melden bij uw account via het apparaat waarop u Norton Family wilt installeren. Als u niet op het apparaat van uw kind zit, meldt u zich aan bij uw account via een apparaat met internetverbinding. Stuur vervolgens via e-mail een downloadlink naar uzelf. Open deze link op het apparaat waarop u Norton Family wilt installeren en volg de instructies in de onderstaande secties.

Een Windows-pc toevoegen

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het kind voor wie u een apparaat wilt toevoegen en toewijzen.

3. Klik op Apparaat toevoegen.

4. Selecteer Windows en klik op Volgende.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u dit apparaat aan uw account wilt toevoegen, selecteert u Ja. Klik vervolgens op Norton Family-app downloaden.

• Als dit niet het apparaat van uw kind is, selecteert u Nee en klikt u op Via e-mail een downloadlink verzenden. Voer vervolgens een e-mailadres in om een downloadlink naar dit adres te mailen. Open deze link op het apparaat waarop u Norton Family wilt installeren.

6. Klik op het gedownloade installatiebestand of voer dit uit.

Norton-downloadbeheer installeert Norton Family automatisch op het apparaat.

7. Lees de Gebruiksrechtovereenkomst en klik op Toestemmen en installeren.

Het apparaat wordt automatisch aan uw account gekoppeld.

8. Klik op Doorgaan en meld u aan met uw accountgegevens als u daarom wordt gevraagd.

9. Klik in het venster Accounts bewerken op Bewerken naast het kind aan wie u dit apparaat wilt toewijzen.

10. Klik op meldt zich aan als en kies de account die het kind gebruikt om zich op dit apparaat aan te melden. Als uw kind meerdere gebruikersaccounts heeft, moet u het kind voor al die gebruikersaccounts selecteren.

11. Klik op Opslaan > OK.

Een Android-apparaat toevoegen

1. Ga naar Google Play en zoek naar de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht.

2. Tik op Installeren.

3. Open de Norton Family-app voor ouderlijk toezicht.

4. Lees de Norton-licentieovereenkomst en andere beleidsdocumenten. Tik vervolgens op Doorgaan > Aan de slag.

5. Meld u aan met uw accountgegevens.

6. Tik op het apparaat van kind om naar de modus Kind te gaan. Tik vervolgens op Doorgaan.

In de modus Kind kunt u een kind toevoegen en huisregels toewijzen aan dit apparaat.

7. Ga als volgt te werk om een kind toe te voegen:

• Tik op Een kind toevoegen en voer in het venster Profiel maken de naam van het kind in. Kies vervolgens het Beperkingsniveau op basis van de leeftijd van uw kind.

Norton Family stelt standaard huisregels in op basis van het beperkingsniveau dat u kiest. U kunt de Huisregels bekijken en op elk gewenst moment wijzigen.

• Kies een avatar voor het profiel van uw kind door op de avatarafbeelding te tikken. U kunt een afbeelding uit uw galerie kiezen of direct een foto nemen voor het profiel van uw kind.

• Tik op Maken.

• Tik op Gereed om het apparaat aan dit kind toe te wijzen. Tik anders op Terug.

8. Selecteer het kind aan wie u dit apparaat wilt toewijzen, geef een handige naam op om dit apparaat te identificeren, en tik vervolgens op Gereed.

9. Sta individuele verzoeken om toestemming voor Norton Family toe om toezicht te houden op het apparaat.

Norton Family vereist bepaalde toestemmingen voor toezicht op tijd, toezicht op apps en andere functies om een oogje te kunnen houden op de activiteiten van uw kind. Lees voor meer informatie Uw Android-apparaat voorbereiden op ouderlijk toezicht met gebruikmaking van Norton Family.

10. Tik op Apparaatbeheer en vervolgens op Activeren om te voorkomen dat uw kind de Norton Family-app zonder uw toestemming verwijdert.

11. Tik op Toegankelijkheid. Tik vervolgens op Norton Family-toegankelijkheidsservice en schakel deze in.

12. Tik op Toegang tot app-gebruik, selecteer de Norton Family-app in de lijst en schakel Gebruikstoegang toestaan in.

13. Klik op Doorgaan wanneer u een groen vinkje bij alle vereiste machtigingen ziet.

Als u een Google-account gebruikt om u bij Norton Family aan te melden, zorg er dan voor dat u zich bij uw Google-account in uw browser afmeldt nadat u de installatie van Norton Family heeft voltooid.

Een iOS-apparaat toevoegen

1. Ga naar App Store en zoek naar de Norton Family Companion-app.

2. Download en installeer de app.

3. Open de app nadat deze is geïnstalleerd.

4. Tik op Sta toe om meldingen van Norton Family te ontvangen.

5. Lees de Norton-licentieovereenkomst en andere beleidsdocumenten. Tik vervolgens op Doorgaan.

6. Meld u aan met uw accountgegevens.

7. Selecteer het kind aan wie u dit apparaat wilt toewijzen. Geef ook een naam op waarmee u dit apparaat gemakkelijk kunt identificeren. Wilt u een kind toevoegen, dan moet u zich bij de Norton-website aanmelden.

8. Tik op Toewijzen.

9. Tik op Aanmelden en volg de instructies op het scherm. VPN is vereist om de webactiviteiten van uw kind met apps buiten de Norton Family-browser te volgen of blokkeren.

10. Sta individuele verzoeken om toestemming voor Norton Family toe om toezicht te houden op dit apparaat.

11. Tik op Profiel installeren en volg de instructies op het scherm. U moet een profiel installeren om Direct vergrendelen, Toezicht op tijd en andere functies te kunnen gebruiken op het apparaat van uw kind.

12. Volg de instructies op het scherm om beperkingen in te stellen. Lees Norton Family instellen op de iPhone of iPad van uw kind voor meer informatie.