Dark Web Monitoring voor Latijns-Amerika

Gebruik de onderstaande lijst voor de volgende stappen, afhankelijk van wat er in uw melding staat. We blijven het dark web scannen op activiteiten. Als we uw informatie vinden, sturen we een nieuwe e-mail. U kunt het volgende doen:

• Het wachtwoord wijzigen dat aan de betreffende website is gekoppeld of elke andere site waarvoor u hetzelfde wachtwoord heeft gebruikt. Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u uw wachtwoord op de site opnieuw instellen.
  • Voltooi uw profiel door naar het dashboard te gaan, zodat we op meer informatie van u toezicht kunnen houden

Informatie waarop toezicht wordt gehouden

• E-mailadressen (maximaal 5)
  • Telefoonnummers (maximaal 5)
  • Creditcardnummers (maximaal 10)
  • Gamertags (maximaal 10)
  • Verzekeringspolisnummers (maximaal 5)

Gebruikersnaam

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw gebruikersnaam, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Wijzig uw gebruikersnaam als u die mogelijkheid heeft. Dezelfde gebruikersnaam kan in het verleden al meerdere keren zijn blootgesteld.
  • Wijzig de wachtwoorden die aan deze gebruikersnaam zijn gekoppeld.

Wachtwoord

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw wachtwoord, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Wijzig uw wachtwoord.
  • Als u dit wachtwoord voor andere websites of apps gebruikt, wijzig het dan ook daar.
  • Stel tweeledige authenticatie in wanneer dat beschikbaar is voor een website.

E-mailadres

Criminelen kunnen e-mailadressen gebruiken voor phishing om te proberen uw informatie te achterhalen.
Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw e-mailadres, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Als u dit e-mailadres gebruikt als aanmelding/gebruikersnaam, kunt u overwegen dit te wijzigen voor een betere bescherming.
  • Wij raden u aan nooit persoonlijke of gevoelige informatie via e-mail te verstrekken.

Combolijst met wachtwoorden

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw wachtwoord dat is blootgesteld in een combolijst, een verzameling e-mailadressen en wachtwoorden van geschonden websites, kunt u deze stappen nemen om uzelf te helpen beschermen:
  • Wijzig uw wachtwoord.
  • Als u dit wachtwoord voor andere websites of apps gebruikt, wijzig het dan ook daar.
  • Gebruik wachtwoordbeheer om unieke wachtwoorden voor websites te genereren.
  • Stel tweeledige authenticatie in wanneer dat beschikbaar is voor een website.
Lees Meer informatie over melding van combolijst met wachtwoorden van LifeLock voor meer informatie.

Bankrekening

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw bankrekeningnummer, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Controleer bankafschriften op juistheid.
  • Geef nooit de pincode van een betaalkaart of creditcard door via e-mail of de telefoon.
  • Wees op uw hoede wanneer vreemden u via e-mail of telefonisch om persoonlijke informatie vragen.
  • Wees op uw hoede voor e-mailbijlagen en "gratis" software.
  • Denk na voordat u apps downloadt, op links klikt of e-mails beantwoordt die mogelijk schadelijk of frauduleus zijn.
  • Zorg dat het besturingssysteem en de internetbrowser van uw laptop of mobiele apparaat altijd up-to-date zijn.
  • Bewaar geen wachtwoorden of andere gevoelige informatie op uw smartphone.
  • Houd uw omgeving in de gaten wanneer u online bankiert en wees op uw hoede voor 'schoudersurfers', mensen die in uw buurt rondhangen en stiekem meekijken om te zien wat u typt.

Naam

Identiteitsdieven kunnen uw naam en adres en andere persoonlijk identificeerbare informatie gebruiken om accounts te hacken en fraude te plegen.
Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw naam, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Controleer uw financiële overzichten en kijk of er transacties zijn die u niet herkent.
  • Haal post meteen uit uw brievenbus. Als u een tijdje niet thuis bent, schakel dan een bewaarservice voor uw post in.
  • Versnipper alles waar persoonlijke informatie op staat, inclusief creditcard- en bankafschriften, aankoopbewijzen en medische dossiers.
  • Kies, indien mogelijk en praktisch, voor papierloze levering.
  • Gebruik een vergrendelde brievenbus om het risico op diefstal van post te verkleinen.

Adres

Identiteitsdieven kunnen uw naam en adres en andere persoonlijk identificeerbare informatie gebruiken om accounts te hacken en fraude te plegen.
Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw adres, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Controleer uw financiële overzichten en kijk of er transacties zijn die u niet herkent.
  • Haal post meteen uit uw brievenbus. Als u een tijdje niet thuis bent, schakel dan een bewaarservice voor uw post in.
  • Versnipper alles waar persoonlijke informatie op staat, inclusief creditcard- en bankafschriften, aankoopbewijzen en medische dossiers.
  • Kies, indien mogelijk en praktisch, voor papierloze levering.
  • Gebruik een vergrendelde brievenbus om het risico op diefstal van post te verkleinen.

Telefoonnummer

Criminelen kunnen telefoonnummers gebruiken voor phishing om te proberen uw informatie te achterhalen die ze voor frauduleuze activiteiten gebruiken.
Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw telefoonnummer, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Geef nooit persoonlijke informatie of bankgegevens via de telefoon door, tenzij u zeker weet met wie u praat.
  • Als u ineens verdachte oproepen ontvangt, neem dan contact op met uw telefoonmaatschappij om te kijken of oproepen van deze nummers kunnen worden geblokkeerd.

Verzekeringsgegevens

Identiteitsdieven kunnen uw verzekeringsgegevens gebruiken om valse claims in te dienen voor onder andere medische zaken, autoschade, levensverzekeringen, huiszaken of huisdieren.
Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin verzekeringsgegevens inclusief, maar niet beperkt tot, polisnummers, medische gegevens of verzekeraars, kunt u deze stappen nemen om uzelf te helpen beschermen:
  • Bekijk zorgvuldig alle verzekeringsrekeningen en -claims.
  • Wees op uw hoede voor:
    • Medische of andere verzekeringsincassoberichten op uw kredietrapport, die u niet herkent
    • Een bericht van uw ziektekostenverzekering dat u uw limiet heeft bereikt
    • Een weigering van verzekering op grond van eerdere claims of medische dossiers voor een aandoening die u niet heeft
Verdere tips:
  • Haal post meteen uit uw brievenbus. Als u een tijdje niet thuis bent, schakel dan een bewaarservice voor uw post in.
  • Versnipper alles waar persoonlijke informatie op staat, inclusief creditcard- en bankafschriften, aankoopbewijzen en medische dossiers.
  • Kies, indien mogelijk en praktisch, voor papierloze levering.
Gebruik een vergrendelde brievenbus om het risico op diefstal van post te verkleinen.

Gamertag

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw gamertag, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Wijzig uw wachtwoord voor alle gamingplatforms waarop u de gamertag gebruikt
  • Schakel tweeledige authenticatie voor de gamingplatforms in
  • Wijzig het e-mailwachtwoord dat aan de gamertag is gekoppeld
  • Gebruik voor elk gamingplatform een ander wachtwoord en een andere gamertag

Creditcard

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin uw creditcard, kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank voor een vervangende kaart en houd uw activiteiten nauwlettend in de gaten.
  • Meld verdachte activiteiten onmiddellijk bij uw financiële instelling.

CVV of CCV

Als u een Dark Web-melding heeft ontvangen met daarin de CVV van uw creditcard, of CCV kunt u deze stappen volgen om uzelf te helpen beschermen:
  • Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank voor een vervangende kaart en houd uw activiteiten nauwlettend in de gaten.
  • Meld verdachte activiteiten onmiddellijk bij uw financiële instelling.

*Dark Web Monitoring is standaard ingesteld om toezicht te houden op uw e-mailadres en wordt onmiddellijk ingeschakeld. Meld u aan bij uw account om meer informatie voor het toezicht in te voeren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230228194224964
Besturingssysteem: Android;Mac;Windows;iOS
Laatste wijziging: 22/11/2023