Norton Family-functie Toezicht op locatie

Met de functie Toezicht op locatie in Norton Family wordt de locatie van uw kind bepaald, zodat u er gerust op kunt zijn dat uw kind veilig is. De functie maakt gebruik van GPS (Global Positioning System), het mobiele netwerk en/of internet om de huidige locatie van uw kind bij benadering te volgen. U kunt de locatie van uw kind overal vandaan volgen, mits ze het apparaat bij zich hebben.

Norton Family gebruikt de volgende locatiegegevens om de huidige locatie van uw kind bij benadering te bepalen:

• Mobiel netwerk: uw apparaat communiceert continu met een van de dichtstbijzijnde zendmasten via de simkaart. Deze communicatie wordt gebruikt om uw kind te traceren.

• Wifi: uw apparaat kan omringd zijn door draadloze netwerken. In zulke gevallen worden de draadloze netwerkgegevens gebruikt om de locatie te vinden.

• GPS: een navigatiesysteem op basis van satelliet. Als uw apparaat GPS ondersteunt, bepaalt uw apparaat zijn eigen positie via signalen van ten minste drie satellieten.

U moet de functie voor locatietoezicht inschakelen op de apparaten die uw kinderen gebruiken. Als het apparaat is uitgeschakeld of geen verbinding kan maken met internet of het mobiele netwerk, kunt u de huidige locatie van uw kind niet volgen. Zorg ervoor dat de optie voor locatieservices is ingeschakeld op het mobiele apparaat van uw kind.

Locatieservices inschakelen