De Veiligheidsdashboard-score in Norton Password Manager verhogen

De Veiligheidsdashboard-score is de totale score van alle wachtwoorden die in uw safe zijn opgeslagen. Elk sitewachtwoord wordt geanalyseerd om te bepalen hoe sterk het is en wordt vervolgens gebruikt voor de berekening van uw uiteindelijke Veiligheidsdashboard-score. Hoe sterker uw wachtwoord is, des te moeilijker het is om uw aanmelding te misbruiken. Daarom is het belangrijk om de sterkte van elke aanmelding te verbeteren, en dit het helpt bij het verhogen van de Veiligheidsdashboard-score.

Factoren die van invloed zijn op de Veiligheidsdashboard-score

De volgende factoren zijn van invloed op uw individuele Veiligheidsdashboard-score:

Factoren

Beschrijving

Wachtwoordsterkte

Als de wachtwoordsterkte minder dan 90% is, is dit van invloed op uw wachtwoordscore.

Wachtwoordduur

Als uw wachtwoord voor een meer dan 6 maanden oud is, is dit van invloed op uw wachtwoordscore.

Gedupliceerd wachtwoord

Als u op meerdere websites hetzelfde wachtwoord gebruikt, is dit evenredig van invloed op de wachtwoordscore.

Veiligheidsdashboard-score verhogen

Voor websites met wachtwoorden die minder dan 90% scoren, kunt u een van de onderstaande functies gebruiken om een sterk wachtwoord in te stellen.

• Nu automatisch wijzigen

Het Veiligheidsdashboard ondersteunt de functie Wachtwoord automatisch wijzigen voor verschillende sites. Op ondersteunde websites voert Wachtwoord automatisch wijzigen de stappen uit die nodig zijn om uw wachtwoord te wijzigen. De functie kan ook een sterk wachtwoord voor een website instellen om de wachtwoordsterkte te verbeteren. Klik op Nu automatisch wijzigen om een nieuw tabblad voor automatische wachtwoordwijziging te openen.

Zie Uw wachtwoorden automatisch wijzigen met Wachtwoord automatisch wijzigen voor meer informatie over Wachtwoord automatisch wijzigen.

• Nu wijzigen

Met de optie Nu wijzigen kunt u het wachtwoord van een website handmatig wijzigen. Wanneer u op Nu wijzigen klikt, gaat u naar een nieuw tabblad. Hier moet u een aantal stappen uitvoeren om het wachtwoord handmatig te wijzigen. Stel met behulp van de wachtwoordgenerator in Norton Password Manager een sterk wachtwoord voor de website in om uw veiligheid bij aanmelding te verbeteren.

• Wachtwoord genereren

Maak een sterk wachtwoord met de functie Wachtwoord genereren telkens wanneer u naar een nieuwe aanmeldingspagina gaat en een nieuwe aanmelding maakt.

Lees voor meer informatie Norton-wachtwoordgenerator gebruiken om sterke wachtwoorden te maken.